ВЕСТНИК ГОЛУБЕВОДА     
 Независимый интернет-портал голубеводов Украины

Проект "Про суддівську комісію і проведення змагань" - Страница 8 - Форум
Меню сайта


Форма входа

  

Правила проведения соревнований спортивных голубей ОО ФГСД (редакция 2016 года)

Правила использования часов для регистрации прилета спортивных голубей ОО ФГСД

Заявление о вступлении в члены ОО ФГСД


Расшифровка кодов клубов голубеводов по обл.центрам Украины

Отличительные признаки колец государств входящих в FCI

Карты Украины

Погода на дистанциях соревнований

Прогноз магнитных бурь

Онлайн переводчик сайтов и текстов

 

 

Мини-чат
500

 


 

 
Статистика

 

 

Последние темы
  • Разговоры обо всём насвете. (229)
  • Покупка - продажа спортивных (почтовых) голубей. (149)
  • Паразиты голубей (блохи,пухопероеды) (20)
  • Соревнования 2018 года (10)
  • Правила общения на форуме (11)
  • Что означает надпись на кольце (79)
  • Помогите найти голубей (20)
  • Клуб спортивного голубеводства "КИЕВ". (3)
  • дверь (0)
  • ПОМОЖЕМ УСТРОИТЬ НАЙДЕННЫХ ГОЛУБЕЙ (34)
  •  
     

    Общественная организация "Федерация голубиного спорта Днепропетровщины"

    Любое использование материалов нашего сайта допускается при условии размещения гиперссылки http://goluby-dnepr.ucoz.ua

     


    Администрация сайта не несет ответственности за материалы, размещенные Пользователями.


    PLO-программа для голубеводов


    Всеукраїнська Національна Федерація аматорів спортивного голубівництва

    Всеукраїнська Національна Федерація

    аматорів спортивного голубівництва

    Федерація голубиного спорту України

    Вісник голубино-поштового спорту




    Поиск

    Категории раздела


    Приветствую Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 15:23

    [ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
    • Страница 8 из 9
    • «
    • 1
    • 2
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • »
    Форум » Клубы, федерации и обьединения голубеводов Украины. » "ВАЛПСГ" » Проект "Про суддівську комісію і проведення змагань"
    Проект "Про суддівську комісію і проведення змагань"
    Gennadiy_PuzdryaДата: Суббота, 30.03.2013, 06:54 | Сообщение # 106
    Заслуженый голубевод
    Группа: Администраторы
    Сообщений: 1915
    Статус: Offline
    Цитата (Makarenkoof)
    Ні абсолютно ні. Ми ж не якесь закрите відомство. Все можить залежить від "випендрювань" комп"ютерщика (зарплата), це по-перше, а ще, як вирішать колективи того чи іншого клубу. Ми демократичні в цьому. В Луганську може бути так, а в Тернополі загальні збори порахують інакше, підійти більш жорстко. Не бачу сенсу встановлювати жорстку норму на рівні Асоціації.


    Согласен, отличия в правилах, сроках сдачи заявок и прочих нормах, по различным клубам Украины могут и будут отличаться, но ни это главное. Главное что бы эти самые правила, нормы и сроки сдачи заявок выполнялись и не мешали ни голубеводам ни компьютерщикам.
    Федорович как вы считаете сколько времени нужно компьютерщику, что бы внести в базу программы, к примеру, данные 2 тысяч голубей ? Это среднее количество, я не говорю о крупных клубах где количество заявленных голубей к участию в соревнованиях сезона может достигать до 10 тысяч и более.


    «Жизнь, как езда на велосипеде. Чтобы сохранить равновесие, необходимо продолжать двигаться». — Альберт Эйнштейн
     
    MakarenkoofДата: Суббота, 30.03.2013, 11:05 | Сообщение # 107
    Заслуженый голубевод
    Группа: Друзья
    Сообщений: 457
    Статус: Offline
    Цитата (Gennadiy_Puzdrya)
    Федорович как вы считаете сколько времени нужно компьютерщику, что бы внести в базу программы, к примеру, данные 2 тысяч голубей ? Это среднее количество, я не говорю о крупных клубах где количество заявленных голубей к участию в соревнованиях сезона может достигать до 10 тысяч и более.

            Важко сказати. Це така рутинна робота, що мама не горюй. Але все одно на багато легша і презентабельна ніж розвантажувати вагони з вугіллям. Я думаю, що загвіздки виникати не повинно. Все залежатиме від того хто, де і як її зможе зорганізувати, в кого які можливості, спонсори тощо.
            В минулому році я загальну заявочну відомість з всіма данними 150 голубів зробив припустимо за 2 години. В цьому році, якщо є база минулого року, то думаю, що зроблю значно швидше.


    АБО ЗНАЙДУ ДОРОГУ, АБО ПРОКЛАДУ ЇЇ САМ!
     
    LDenysДата: Суббота, 30.03.2013, 18:34 | Сообщение # 108
    Пользователь сайта
    Группа: Пользователи
    Сообщений: 23
    Статус: Offline
    Viktor кажеш що правила для одного конкретного клубу а я думаю що одному(тренеру,голубоводу,чоловіку або жінці) це під силу зробити!Але трьом було би трохи цікавіше бо цього року я буду перший на другий рік поміняємось місцями і ніхто неображений!Паперові голуби вже вилетіли із того клубу і тепер потрібно правила нібито обговорити ну і узаконити.І це обговорення нідочого не приведе ніхто нічого змінювати не буде але придумають ще щось якщо ще один такий клуб появиться.Думаю що результати цього клубу не приймуть до уваги.
    Число 20-настільки таємниче що думаю обговорення навколо нього ще не закінчилось.250-все зрозуміло це голуби(чи помиляюсь) а от 20 це може бути людина,голуб або може ще щось.Дійсно нами взялися керувати професіонали свого діла тобто любими шляхами вирватися на міжнародний ринок.Браво!
    Mes salutations colombophile a vous tout le monde les trompeur!
     
    Aleksandr-KievДата: Понедельник, 01.04.2013, 22:07 | Сообщение # 109
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 542
    Статус: Offline
    Цитата (МусиПуси)
    Это означает, что могут одновременно випускаться молодежь этого года,
    годовики, трехлетки и старше? На каком основании, и где такое есть?

    Увидел интересное видео, где показываются голуби одного из самых успешных голубеводов-спортсменов Бельгии Eric Van Steerbengen.
    Но самое интересное, на этом видео есть информация, что в Бельгии (в данном случае в провинции Антверпен) проводятся совместные соревнования взрослых и молодых голубей!

    http://www.youtube.com/watch?v=QGNhD16xHU8

    Смотрите с 7 минуты 40 секунды.


    Люби голубеводство в себе, а не себя в голубеводстве!

    Сообщение отредактировал Aleksandr-Kiev - Понедельник, 01.04.2013, 22:08
     
    LDenysДата: Вторник, 02.04.2013, 20:37 | Сообщение # 110
    Пользователь сайта
    Группа: Пользователи
    Сообщений: 23
    Статус: Offline
    Дякую Саша за цікаве відео!Думаю багатьох переконає що можна одночасно літати як молодики так і старі!Але бачимо що проблема в механізмі тих молодиків заявити на змагання чи до початку льотів чи дозаявки під час льотів? Але тут виникають дуже багато але!І основним механізмом і то всюди він є головним-це гроші!Бачимо в роліку що навіть бельгійці немали грошей на рекламу добре хоч на льоти мали. А у нас і подавно та проблема найболюча!Саша ви наприклад заможніший чим я,тоді зможете заявити навіть кільця запланованих молодих перед сезоном а я ледве назбирав грошей для старих і зможу заплатити аж в серпні за молодиків.Домінація багатих над бідними.А механізм дозаявки або перший варіант або другий.Але третій найоптимальний через два тижні після основних льотів повідомляємо робимо льоти молодими пишіть заявки голуб коштує...
    Саша тут питання в іншому до чого тут мої молодики з моєї ферми,голубника надіюсь заявлені на національну першість проти молодиків з якогось колгоспу(Colombodrome,Loft Rasing) заявлених для спеціальних змагань?Визначення цих змагань є в статуті FCI-15/2. І тому зі змаганнями по категоріях на національну першість нічого спільного немають!
     
    Aleksandr-KievДата: Вторник, 02.04.2013, 21:05 | Сообщение # 111
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 542
    Статус: Offline
    Цитата (LDenys)
    Думаю багатьох переконає що можна одночасно літати як молодики так і старі!Але бачимо що проблема в механізмі тих молодиків заявити на змагання чи до початку льотів чи дозаявки під час льотів? Але тут виникають дуже багато але!І основним механізмом і то всюди він є головним-це гроші!Бачимо в роліку що навіть бельгійці немали грошей на рекламу добре хоч на льоти мали. А у нас і подавно та проблема найболюча!

    Радує те, що все більша кількість людей розуміє, що спільні льоти молодих та дорослих голубів - це великий плюс з багатьох позицій. Спільні льоти дають можливість краще налітати голубів та здешевити льоти! Я бачив книгу 1986 року (десь навіть фото тієї книги є) де один бельг дуже добре налітував молодих голубів. І вже тоді молодих голуб літав по 18-24 льоти!!!!!!!!! Кращі голуби налітували більш ніж по 5 тис конкурсокілометрів!!!! З першого до останнього льоту його голуби летіли з дорослими!
    І це 1986 рік!!!!

    Знаєте, я вже набрид своїм декільком знайомим в Бельгії питаннями про спільні льоти дорослих і молодих. Вже соромно за свою настирливість. Вони навіть не розуміють, чому в Україні виникають такі питання.

    Цитата (LDenys)
    Саша ви наприклад заможніший чим я,тоді зможете заявити навіть кільця запланованих молодих перед сезоном а я ледве назбирав грошей для старих і зможу заплатити аж в серпні за молодиків.Домінація багатих над бідними
    Таке життя коллего!

    Цитата (LDenys)
    Саша тут питання в іншому до чого тут мої молодики з моєї ферми,голубника надіюсь заявлені на національну першість проти молодиків з якогось колгоспу(Colombodrome,Loft Rasing) заявлених для спеціальних змагань?Визначення цих змагань є в статуті FCI-15/2.
    Знаєте, ще рік-два тому всі поголовно всі кричали (саме кричали) що неможна літати разом молодими та дорослими голубами разом! Зараз тенденція змінюється, люди отримують інф. з-за кордону і потроху прихотить розуміння переваг спільних льотів.
    Я не знавець статутів ФЦІ, тому нічого не можу нічого на це сказати. Але з часом (обіцяю) дізнаюся і це питання. Але яка різниця, звідки летять ті голуби? З однієї голубятні чи голубодрому (чи випробувально-селекційного центру).
    Всі голуби мають лише два крила та одну голову. Всі вони в рівних умовах і небо в них одне!
    Мені навпаки цікаво, виграють мої голуби в голубодромних, чи ні! Є з чим порівнювати, розвивати себе та своїх птахів!

    Які мінуси в цьому Ви бачите?


    Люби голубеводство в себе, а не себя в голубеводстве!
     
    AlexMakДата: Среда, 03.04.2013, 09:09 | Сообщение # 112
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 468
    Статус: Offline
    Aleksandr-Kiev, Вопрос в механизме заявки молодых голубей? Или заявлять кольца
    Цитата (LDenys)
    кільця запланованих молодих перед сезоном
    Или дозаявлять в процессе соревнований, когда молодые уже готовы участвовать.
    Внеси ясность, пожалуйста, в этот вопрос, Александр.
     
    Aleksandr-KievДата: Среда, 03.04.2013, 18:06 | Сообщение # 113
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 542
    Статус: Offline
    Цитата (AlexMak)
    Aleksandr-Kiev, Вопрос в механизме заявки молодых голубей? Или заявлять кольцаЦитата (LDenys)
    кільця запланованих молодих перед сезоном
    Или дозаявлять в процессе соревнований, когда молодые уже готовы участвовать.
    Внеси ясность, пожалуйста, в этот вопрос, Александр.
    У нас в клубе существует такая модель: мы перед сезоном заявляем тех взрослых голубей которые идут в соревнования этого года. Информацию по молодым голубям мы даем по нумерации колец текущего года.
    То есть от первого до последнего номера. В том случае, если ты купил у кого то другого молодых голубей (например в Польше), то непосредственно перед соревнованиями молодых (за 1 месяц) мы до заявляем тех голубей которых мы купили.

    В том случае, если например в прошлом году пропал мой голубь, а в этом году уже во время соревнований  прилетел, то почему я не могу его до заявить? В чем проблема? Если в подтверждении что я его владелец, так есть паспорт голубя да и результаты прошлого года, где указано я его владелец.
    Единственная проблема заключается в том, что человеку который обрабатывает иформацию по соревнованиям и считает результаты, приходиться отвлекаться на до заявку голубей. Но это вопрос больше технический, чем соревновательный. В любом случае (мне так кажется) в этом вопросе нужно идти навстречу голубеводам и дать возможность до заявлять голубей.

    Более того, как ты знаешь 6-го апреля будет собрание и этот вопрос можно задать Р. Сверделу и получить исчерпывающий ответ.


    Люби голубеводство в себе, а не себя в голубеводстве!
     
    Aleksandr-KievДата: Среда, 03.04.2013, 19:56 | Сообщение # 114
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 542
    Статус: Offline
    Цитата (LDenys)
    Саша! 2012 року був організований Всесвітній голубодром FCI в Нітрі. Рік
    співпав з Олімпіадою ті молодики мали би бути виставлені на
    експозицію.Ви там були часом не зауважили чи поєднувались досягнення тих
    молодиків в категоріях з іншими молодими.


    Цитата (LDenys)
    Саша тут питання в іншому до чого тут мої молодики з моєї ферми,голубника надіюсь заявлені на національну першість проти молодиків
    з якогось колгоспу(Colombodrome,Loft Rasing) заявлених для спеціальних
    змагань?Визначення цих змагань є в статуті FCI-15/2. І тому зі
    змаганнями по категоріях на національну першість нічого спільного
    немають!

    Час проведення Олімпіади не просто так співпав с Чемпіонатом Світу FCI.
    Країна яка організовує Олімпіаду має право проводити Чемпіонат світу FCI що і організували Польща в 2011 році та Словаччина в 2013 році.

    В пункті 15/2 статуту FCI описані умови проведення та організації Чемпіонату Світу FCI, а не організація голубятні-посередника чи голубодрому. А Чемпіонат Світу дійсно в національній першості не приймає участь.

    Цитата (LDenys)
    Дослідіть це питання будь-ласка бо бачу що ви спосібний знайти в інтернеті любу інфу.

    Я тут вчора "зачепився" за можливість чи неможливість участі в національній першості голубів з випробувально-селекційного центру (голубодрому) чи голубятні-посередника і звязався з голубоводами Бельгії.
    Так ось, відповіді цих голубоводів мене "вбили" наповал. По перше, питання чи можливі спільні льоти молодих та дорослих голубів я не задавав (тому що вже разів 5 питав раніше), щоб не подумали що у мене "щось не так з головою". Сумісні змагання молодих та дорослих голубів у них проводяться вже близько 30 років!

    Основне питання: яка різниця між поняттям голубодром та голубятнею-посередником?

    Відповідь: Голубодром, це коли Ви здаєте голубів та змагаєтесь по затвердженому голубодромом графіком змагань і т.д. і т.п. По суті, це окремий бізнес-проєкт, у якого "свої" дистанції, свої правила, свої графіки і т.д. Як правило, це кілька залікових змагань (4-6) разом з фіналом.

    Голубятня-посередник, це коли Ви здаєте голубів і змагаєтесь разом з клубними голубами на таких же самих умовах як і інші голубоводи (по раніше затвердженому графіку змагань у регіоні, клубі, чи обєднанні клубів наприклад). Часто голуби голубятні-посередника та клубні голуби навіть випускаються з одного авто!!!
    Ці голуби (якщо налітають) можуть брати участь в Національній першості так як вони змагалися разом з другими голубами на тих самих умовах що і інші голуби!!!

    Наступне питання: чи можу я наприклад дати 5-10 своїх молодих голубів в Польщу (своєму товаришу) чи Вам на голубятню для змагань та участі в Національній першості, попередньо оплативши Вам Вашу роботу з моїми голубами?
    Відповідь: ти повинен вступити в нашу федерацію (яка представляє країну в FCI), оплатити членські внески та участь в змаганнях. Після цього твої голуби мають право примати участь у польотах та у Національній першості країни де вони змагаються!!!!! Отакої!!!

    Більш того, в Бельгії були навіть прецеденти, коли голубоводи-пенсіонери "брали" до себе команди других голубоводів (більш заможних та більш зайнятих людей) які платили ім за їхню роботу по догляду та тренуванню їхніх голубів. І у випадку успіху ці голуби (а також їхні власники) брали участь у виставках та нагородженнях.

    Фактично, це реальна популяризація та просування голубиного спорту, коли наприклад, молодий голубовод який має гарну роботу, непогано заробляє але не має змоги повністю присвятити себе голубам, має можливість оплатити роботу людині і отримувати задоволення від результатів своїх голубів.

    Цікаво, чи не правда?!!!


    Люби голубеводство в себе, а не себя в голубеводстве!

    Сообщение отредактировал Aleksandr-Kiev - Среда, 03.04.2013, 20:17
     
    LDenysДата: Среда, 03.04.2013, 20:29 | Сообщение # 115
    Пользователь сайта
    Группа: Пользователи
    Сообщений: 23
    Статус: Offline
    [quote=Aleksandr-Kiev]Які мінуси в цьому Ви бачите? [/quote]
    Думаю мінус тут один це стан здоров'я молодиків.Голубодром це такий собі карантин.Голубовоз використовується тільки для них.Але якщо будемо переслідувати грошове питання і загрузимо їх в п'ятитисячний або трьохтис. то нчого з того доброго не вийде.І голуби зграйна птаха і куда їх потягнуть за собою старші? Дербі не дербі а якась мішанина.і знову хочу наголосити голубодром це дербі льоти і має свої правила змагань визначені FCI а три категорії F-G-H придумані і добавлені FCI щоб молодики могли на рівні зі старими змагатися того самого сезону національної першості.
    [quote=Aleksandr-Kiev]Единственная проблема заключается в том, что человеку который обрабатывает иформацию по соревнованиям и считает результаты, приходиться отвлекаться на до заявку голубей. Но это вопрос больше технический, чем соревновательный[/quote]
    А контроль прильоту старих і молодиків.Не забуваємо що не всі мають електроніку а механіка обмехена в цьому.Якщо буде сильний прильот то куда контрольки втикати...всі аргументи не з висоти свого польоту.
    Отже є три механізми заявки молодих
    1.Перед льотами самі кольца.
    2.Під час змагань старими(але якщо молодики є)
    3.Через 2 тижні після закінчення змагань
    Третій варіант ставить всіх у рівні умови як у фінансах так і у контролі прильоту а також не напрягаємо рахувальника.
     
    Aleksandr-KievДата: Среда, 03.04.2013, 20:55 | Сообщение # 116
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 542
    Статус: Offline
    Цитата (LDenys)
    3.Через 2 тижні після закінчення змаганьТретій варіант ставить всіх у рівні умови як у фінансах так і у контролі прильоту а також не напрягаємо рахувальника.

    Ми починаємо летіти молодими в середині липня, тому заявку по молодим даємо раніше.

    Цитата (LDenys)
    Думаю мінус тут один це стан здоров'я молодиків.Голубодром це такий собі карантин.Голубовоз використовується тільки для них.Але якщо будемо переслідувати грошове питання і загрузимо їх в п'ятитисячний або трьохтис. то нчого з того доброго не вийде

    А як з приводу національних льотів в Европі, коли в одній машині 25-30 тис голубів від 2-3-х тисяч власників?

    Цитата (LDenys)
    І голуби зграйна птаха і куда їх потягнуть за собою старші?
    Кили я це питання три роки тому задав Гірту Ван Хове, отримав таку відповідь. перші 3-4 льоти робимо 100-200 км, цього достатньо щоб молоді адаптувалися до великих змагань. А взагалі, якщо молодий голуб летить за дорослим (вважають що він не має мізків) то він мені не потрібен ні в молодому віці, ні в дорослому. 
    Від себе: в Бельгії в більшості клубів молоді починають змагатися в середині квітня разом з дорослими, і за сезон пролітають від 10 до 24-х змагань! Тому в них і нальотки такі "скажені"
    Яке там хтось кого сь тягне! Голуб або гарний, або поганий. Немає в них поняття, щоб хтось когось тягнув.

    Цитата (LDenys)
    А контроль прильоту старих і молодиків.Не забуваємо що не всі мають електроніку а механіка обмехена в цьому.Якщо буде сильний прильот то куда контрольки втикати...всі аргументи не з висоти свого польоту.

    Що я маю Вам тут сказати? Ви дивитеся зі своєї сторони. Ну не літайте молодими та старими разом, робіть так. як вважаєте за потрібне.


    Люби голубеводство в себе, а не себя в голубеводстве!
     
    LDenysДата: Среда, 03.04.2013, 21:09 | Сообщение # 117
    Пользователь сайта
    Группа: Пользователи
    Сообщений: 23
    Статус: Offline
    Принципи організації Всесвітнього голубодрому названий через FCI Championnat du Monde і голубодромів в країнах одинакові і мабуть не будемо шукати що появилось скоріше.Ми ж також можемо організувати Чемпіонат України але то буде дербі змагання окремі нагороди одним словом гарна реклама для голубовода-учасника.
     
    Aleksandr-KievДата: Среда, 03.04.2013, 21:23 | Сообщение # 118
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 542
    Статус: Offline
    Цитата (LDenys)
    Ми ж також можемо організувати Чемпіонат України але то буде дербі змагання окремі нагороди одним словом гарна реклама для голубовода-учасника.

    Так хто ж проти! Я був би радий прийняти участь в подібному голубодромі, на якому розігрувалася б першість України.


    Люби голубеводство в себе, а не себя в голубеводстве!
     
    Viktor_Дата: Среда, 03.04.2013, 21:28 | Сообщение # 119
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 309
    Статус: Offline
    Цитата (Aleksandr-Kiev)
    Відповідь: Голубодром, це коли Ви здаєте голубів та змагаєтесь по затвердженому голубодромом графіком змагань і т.д. і т.п. По суті, це окремий бізнес-проєкт, у якого "свої" дистанції, свої правила, свої графіки і т.д. Як правило, це кілька залікових змагань (4-6) разом з фіналом.Голубятня-посередник, це коли Ви здаєте голубів і змагаєтесь разом з клубними голубами на таких же самих умовах як і інші голубоводи (по раніше затвердженому графіку змагань у регіоні, клубі, чи обєднанні клубів наприклад). Часто голуби голубятні-посередника та клубні голуби навіть випускаються з одного авто!!!
    Ці голуби (якщо налітають) можуть брати участь в Національній першості так як вони змагалися разом з другими голубами на тих самих умовах що і інші голуби!!!
    Хлопці давайте не відволікатесь. cool Читайте краще тему про регламент....тут все зрозуміло голубятня-посередник-так, голубодром ні....Як розділити?Якщо перед сезоном "голубодром "(ми так привикли називати)в своєму Графіку вкаже,що буде приймати участь в льотах з старими голубами в Національні першості,і тренери-голубоводи згодяться і заплатять свої євро,це вже буде рахуватись голубятня -посередник,а якщо тільки молоді будуть змагатись-це буде голубодром.Тут треба ясність вносити організаторам перед сезоном  і тренерам вирішувати давати чи ні своїх молодиків.
    Давайте всі разом займемось краще "Правилами" moonw
     
    Aleksandr-KievДата: Среда, 03.04.2013, 21:33 | Сообщение # 120
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 542
    Статус: Offline
    Цитата (Viktor_)
    Як розділити?Якщо перед сезоном "голубодром "(ми так привикли називати)в своєму Графіку вкаже,що буде приймати участь в льотах з старими голубами в Національні першості,і тренери-голубоводи згодяться і заплатять свої євро,це вже буде рахуватись голубятня -посередник,а якщо тільки молоді будуть змагатись-це буде голубодром.Тут треба ясність вносити організаторам перед сезоном і тренерам вирішувати давати чи ні своїх молодиків.Давайте всі разом займемось краще "Правилами" moonw
    100%!


    Люби голубеводство в себе, а не себя в голубеводстве!
     
    Форум » Клубы, федерации и обьединения голубеводов Украины. » "ВАЛПСГ" » Проект "Про суддівську комісію і проведення змагань"
    • Страница 8 из 9
    • «
    • 1
    • 2
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • »
    Поиск:
    Новый ответ
    Имя:
    Текст сообщения:
    Опции сообщения:
    Код безопасности:

    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz