ВЕСТНИК ГОЛУБЕВОДА     
 Независимый интернет-портал голубеводов Украины

Проект "Про суддівську комісію і проведення змагань" - Форум
Меню сайта


Форма входа

  

Правила проведения соревнований спортивных голубей ОО ФГСД (редакция 2016 года)

Правила использования часов для регистрации прилета спортивных голубей ОО ФГСД

Заявление о вступлении в члены ОО ФГСД


Расшифровка кодов клубов голубеводов по обл.центрам Украины

Отличительные признаки колец государств входящих в FCI

Карты Украины

Погода на дистанциях соревнований

Прогноз магнитных бурь

Онлайн переводчик сайтов и текстов

 

 

Мини-чат
500

 


 

 
Статистика

 

 

Последние темы
  • Покупка - продажа спортивных (почтовых) голубей. (155)
  • Разговоры обо всём насвете. (229)
  • Паразиты голубей (блохи,пухопероеды) (20)
  • Соревнования 2018 года (10)
  • Правила общения на форуме (11)
  • Что означает надпись на кольце (79)
  • Помогите найти голубей (20)
  • Клуб спортивного голубеводства "КИЕВ". (3)
  • дверь (0)
  • ПОМОЖЕМ УСТРОИТЬ НАЙДЕННЫХ ГОЛУБЕЙ (34)
  •  
     

    Общественная организация "Федерация голубиного спорта Днепропетровщины"

    Любое использование материалов нашего сайта допускается при условии размещения гиперссылки http://goluby-dnepr.ucoz.ua

     


    Администрация сайта не несет ответственности за материалы, размещенные Пользователями.


    PLO-программа для голубеводов


    Всеукраїнська Національна Федерація аматорів спортивного голубівництва

    Всеукраїнська Національна Федерація

    аматорів спортивного голубівництва

    Федерація голубиного спорту України

    Вісник голубино-поштового спорту




    Поиск

    Категории раздела


    Приветствую Вас, Гость · RSS 26.04.2024, 18:34

    [ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
    • Страница 1 из 9
    • 1
    • 2
    • 3
    • 8
    • 9
    • »
    Форум » Клубы, федерации и обьединения голубеводов Украины. » "ВАЛПСГ" » Проект "Про суддівську комісію і проведення змагань"
    Проект "Про суддівську комісію і проведення змагань"
    Aleksandr-KievДата: Суббота, 16.02.2013, 15:45 | Сообщение # 1
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 542
    Статус: Offline
    На прохання керівництва ВАЛПСГ викладаю:

    ПРОЕКТ
    ПОЛОЖЕННЯ
    про суддівську комісію і проведення змагань поштово-спортивними голубами в Національній першості України


    Одним із головних завдань і напрямків діяльності Всеукраїнської асоціації любителів поштово-спортивного голубівництва (далі ВАЛПСГ) є організація і проведення змагань поштово-спортивними голубами на дистанціях, розвиток голубиного спорту в усіх існуючих категоріях, підняття його до рівня європейських стандартів та популяризація серед населення.

    На даний час поштово-спортивне голубівництво в Україні знаходиться в стадії прогнозованого поступального розвитку. Хоча обласні федерації і клуби ще не чисельні, їх члени не досить гарно обізнані з прогресивними методологіями світових грандів щодо організації і проведення змагань поштово-спортивними голубами.

    Розробка та впровадження в практичну діяльність Положення "Про суддівську комісію і проведення змагань поштово-спортивними голубами в Національній першості України" має за мету довести змагання поштово-спортивними голубами до рівня європейських стандартів, забезпечити рівноправну і доброзичливу спортивну конкуренцію, сприяти зміцненню дружніх стосунків серед голубівників-аматорів.

    1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
    1.1. Положення "Про суддівську комісію і проведення змагань поштово-спортивними голубами в Національній першості України" ґрунтується на українському законодавчо-правовому полі і спрямоване на забезпечення конституційного права і свобод громадян та дотримання загальних вимог правил FCI.

    1.2. В основу Положення покладено прогресивний розвиток поштово-спортивного голубівництва в Україні, усунення непорозумінь щодо організації і проведення змагань, реєстрації прильоту голубів і підрахунку результатів, зведення до мінімуму домінування в змаганнях великих за чисельністю клубів над молочисельними.

    1.3. Затверджені вимоги Положення поширюються на федерації і клуби, які є членами Асоціації, а також фізичних і юридичних осіб, які надали голубів для участі в змаганнях Національної першості України.

    1.4. Положення в цілому, або окремі його вимоги, можуть бути змінені лише за рішенням Конференції, на якій повинні бути присутніми всі члени правління Асоціації та 90% делегатів і, за які проголосувала переважна їх більшість. Рішення конференції є обов’язковим до виконання всіма членами Асоціації та учасників змагань Національної першості.

    1.5. Концептуальним напрямком розвитку голубиного спорту Асоціація вважає створення в Україні тренувально-селекційних, міжнародних тестувальних центрів та голуб’ятень-посередників. Їх наявність надасть можливість голубівникам України щорічно здавати голубів на не обмежену кількість років і проводити змагання, як самостійно, так і об’єднавшись з територіальними федераціями чи клубами.

    1.6. Міжнародною Конвенцією з захисту тварин і оточуючого середовища заборонено, щоб під час змагань довжина дистанції для поштово-спортивних голубів перевищувала 1200 кілометрів. Тому Олімпійський комітет FCI в своєму рішенні наполегливо рекомендує при олімпійських випусках з Берліну, Лондону та інших визначених ними європейських міст користатися послугами голуб’ятень-посередників.

    1.7. Варто всім голубівникам усвідомити, що на дистанціях змагаються у швидкості голуби, а не їх тренери. Чим більше надано одним голубівником голубів на змагання, тим більша конкуренція в його голуб’ятні. Чим більше випущено голубів на старті і чим більша розгалуженість напрямків прильоту, тим легше відібрати кращих літунів за їх здібностями.

    1.8. В змаганнях можуть приймати участь, а також об’єднуватися для проведення спільних стартів федерації, клуби, організації, тренувально-селекційні, міжнародні тестувальні центри, голуб’ятні-посередники, окремі громадяни України, особи без громадянства, іноземці.

    1.9. На змагання один голубівник надає стільки голубів, скільки вважає за доцільне. Одночасно на старті можуть бути присутні голуби суттєво різні за віком, расою, статтю. В Європейських країнах і правилами FCI будь-які обмеження в цьому плані не передбачені.

    1.10. Асоціація заохочуватиме прогресивні методології, які будуть сприяти збільшенню кількості голубів на старті і бажаючих займатися голубиним спортом, підвищуватимуть спортивний інтерес і бажання перемоги та нададуть можливість тренеру відібрати кращих літунів і дозволить вести якісну селекційну роботу.

    1.11. Організація проведення змагань і контроль за дотриманням вимог Положення всіма учасниками перегонів покладається на суддівську комісію Асоціації, федерації, клубу. Обов'язки, права і повноваження комісії делегуються Конференцією Асоціації, чи загальними зборами федерацій, клубів.

    1.12. Без наявності в федераціях, клубах затверджених Положень про суддівську комісію і проведення змагань їх діяльність не рахується легітимною. Також не повинно бути суттєвих розбіжностей з цим Положенням та вимог, які б утискали права голубівників і їх прагнення виховувати гарних спортсменів та налітувати результати.

    1.13. Все, що заборонено цим Положенням, є обов’язковим до виконання всіма учасниками змагань в Національній першості України. Не дотримання його вимог, а відповідно, виявлені порушення можуть призвести до визнання результатів не дійсними, або такими, що підлягають скасуванню, як окремого етапу, так і всього сезону, як для окремого учасника, так і для всієї федерації, клубу.

    1.14. Все інше, що не обумовлено цим Положенням є дозволеним. Дії учасника змагань можуть бути визнати такими, що є забороненими, лише після внесення Конференцією до Положення відповідних змін чи додаткових поправок, але вони зворотної сили не матимуть. А до цього тлумачити будь-кому на свій розсуд будь-які події не припустимо.

    Добавлено (16.02.2013, 14:42)
    ---------------------------------------------
    2. Суддівська комісія Асоціації
    2.1. Суддівська комісія Асоціації обирається за поданням президента на Конференції шляхом відкритого голосування штатною чисельністю три особи на чолі з першим віце-президентом-головним суддею. Повноваження їм делегуються терміном на шість років.

    2.2. Комісія адміністративно підпорядкована президенту, але її діяльність підзвітна лише Конференції. Зміни в її складі і штатній чисельності можуть відбуватися за аргументованим поданням президента і затвердження Конференцією.

    2.3. Перший віце-президент-головний суддя організовує злагоджену і якісну її роботу. В своїй діяльності головний суддя і суддівська комісія керуються Конституцією України, чинним законодавством України і діючим Положенням. Контролюють бездоганне дотримання їх вимог всіма учасниками змагань.

    2.4. Перший віце-президент-головний суддя і члени комісії Асоціації несуть відповідальність за правильність організації, підготовку і проведення змагань поштово-спортивними голубами в Національній першості України, реєстрацію прильоту голубів з дистанцій та підрахунки результатів.

    2.5. Перший віце-президент-головний суддя і члени комісії зобов’язані:
    2.5.1. Правильно організовувати і кваліфіковано проводити змагання поштово-спортивними голубами в Національній першості України, забезпечити достовірну реєстрацію результатів прильоту голубів з дистанцій і підрахунки результатів.

    2.5.2. Забезпечити прозорість роботи комісій федерацій, клубів під час подання голубів на змагання, опрацювання результатів прильоту голубів, внесення достовірних, а не викривлених даних до реєстраційної документації, своєчасне подання відомостей про результати змагань до інформаційно-облікового центру та вільний доступ голубівників до інформації.

    2.5.3. Здійснювати контроль, в тому числі з виїздом на місця, за дотриманням вимог діючого Положення тренерами-голубівниками під час подання голубів на змагання, їх проведення, реєстрацію результатів прильоту голубів з дистанцій, проведення підрахунків результатів тощо.

    2.5.4. Після проведення контролю в любому випадку, при виявленні, чи відсутності порушень скласти акт за підписом двох осіб, з яким під розпис ознайомлюється голубівник чи їх група та президент федерації, клубу. Один примірник акту залишається в федерації де відбувся контроль, другий надсилається до Асоціації.

    2.5.5. Вирішувати спірні та конфліктні питання, що виникли в федераціях, клубах під час подання голубів на змагання, його проведенні, реєстрації прильоту, або підрахунку результатів тощо. В разі потреби рекомендувати питання, що не терплять відкладання, вирішити на позачергових загальних зборах, які скликаються за перед черговим етапом змагання.

    2.5.6. Аналізувати всі неузгодженості та конфлікти, які виникли під час проведенням змагань, встановлювати їх причини, розробляти заходи та вносити пропозиції щодо їх усунення для розгляду на Конференції.

    2.5.7. Вимагати від федерацій, клубів розробляти регламент проведення змагань у поточному році і своєчасно надавати їх для узагальнення до Асоціації.

    2.5.8. Вимагати від федерацій, клубів перед сезоном змагань надання до обліково-реєстраційного центру загальних заявочних відомостей заповнених без помарок і виправлень.

    2.6. Перший віце-президент-головний суддя і члени комісії мають право:
    2.6.1. З виїздом на місця організовувати і проводити, за своїм баченням, контрольні перевірки правильності роботи суддівських комісій та контролю за годинниками і електронними системами федерацій, клубів під час реєстрації відправлення голубів на змагання, чи реєстрації прильоту.

    2.6.2. Бути присутнім в місцях відправки чи старту голубів, в присутності двох осіб надягати на окремих голубів, групу чи всіх додаткові контрольні кільця склавши про це акт. Про такі дії голубівники і їх федерація, клуб інформуються після оформлення результатів прильоту голубів комісією.

    2.6.3. Здійснювати контроль прильоту голубів безпосередньо до голуб’ятні та правильність застосування технічних засобів з фіксації часу повернення голуба у окремих голубівників. Залучати до перевірок голубівників асоціації з різних регіонів надавши їм відповідне тимчасове посвідчення.

    2.6.4. В разі виникнення форс-мажорних обставин під час транспортування голубів до місця їх випуску, безпосередньо на місці старту, після спільних консультацій з президентом федерації, клубу прийняти рішення про відкриття старту, перенесення, або його відміну, про що складається протокол.

    Добавлено (16.02.2013, 14:43)
    ---------------------------------------------
    3. Суддівські комісії федерацій, клубів
    3.1. Перед сезоном змагань, загальними зборами затверджується суддівська комісія з трьох осіб на чолі з головним суддею. Вона діє на підставі затвердженого Положення, здійснює документальне оформлення надання голубів на кожний із етапів змагання, дає допуск голубів до перегонів та затверджує реєстрацію прильоту голубів.

    3.2. Копія протоколу надсилається до Асоціації. Його відсутність ставить під сумнів існування такої комісії і відповідно легітимність проведення змагань.

    3.3. Графік роботи суддівської комісії складається перед сезоном змагань, але може коригуватися під час їх проведення. Початок і закінчення роботи суддівської комісії погоджується за 5-6 днів до проведення чергового етапу змагання.

    3.4. Суддівська комісія приступає до роботи в разі присутності на місці контролю не менше двох осіб з її складу. В разі їх відсутності обов’язки виконує президент федерації, клубу, або призначений ним тимчасово один із членів клубу.

    3.5. Після закінчення контролю відправки голубів на змагання відомості підписуються суддями і ними передаються головному судді. Після закінчення роботи суддівської комісії голуби до змагань не приймаються.

    3.6. Головний суддя збирає заявочні відомості, перевіряє зазначені в них дані з наявною кількістю голубів прийнятих на змагання і зберігає їх у себе весь період їх проведення. В разі втрати відомостей з будь-якої причини вони повинні бути поновлені, в іншому разі результати змагань зараховуються

    3.7. Після проведення реєстрації прильоту голубів комісією з контролю за годинниками та електронними системами відомості підписуються і надсилаються до облікового центру протягом другого дня після завершення змагань. Відсутність підписів членів комісії чи одного з них змагання не зараховується.

    3.8. Якщо під час реєстрації відправки голубів на змагання не заявлено про порушення і відомості підписані, то не може підлягати сумніву правильність роботи суддівської комісії і в подальшому будь-хто не має права скасувати результати прильоту голубів голубівникові в разі прильоту його голуба за часом раніше очікуваного, або значно раніше від інших учасників змагання.

    3.9. В іншому разі, при виявленні факту халатного чи недбалого ставлення до виконання своїх обов’язків членами суддівської комісії, що призвело до непорозуміння серед тренерів-голубівників, нарікань та скарг результати окремого етапу змагання на дистанції не зараховуються всій федерації, клубу.

    3.10. Кожний член Асоціації під час сезону змагань, незалежно до якої федерації чи клубу він належить, має право на своє бачення летіти вибрану ним дистанцію з іншим клубом, зручним для нього, вирішив при цьому фінансові питання. Результати рахуватимуться легітимними за умови відсутності порушень при проведенні змагань.

    3.11. Щорічно кожна федерація, клуб розробляє і затверджує на загальних зборах регламент проведення змагань, яким можуть бути встановлені, або скасовані будь-які обмеження при їх проведенні, в тому числі, кількість голубів наданих одним голубівником, віковий ценз при одночасному старті, їх расову чи статеву приналежність тощо.

    3.12. Відповідальність за правильність організації, підготовку і проведення змагань поштово-спортивними голубами в Україні, реєстрацію результатів прильоту голубів з дистанцій, підрахунки результатів покладається на першого віце-президента-головного суддю та голову комісії з контролю за годинниками і електронними системами Асоціації та відповідних осіб в федераціях та клубах.

    3.13. Контроль за дотриманням діючих правил всіма учасниками перегонів, під час подання голубів на змагання, їх проведення, реєстрацію прильоту голубів з дистанцій, підрахунки результатів тощо покладається на першого віце-президента-голову контрольно-ревізійної комісії Асоціації та відповідної особи в федераціях і клубах.

    3.14. В разі виникнення форс-мажорних обставин під час транспортування голубів до місця їх випуску та безпосередньо на місці старту, рішення про відкриття старту, перенесення, або його відміну, після спільних консультацій приймає президент федерації, клубу про, що складається протокол.

    3.15. Вирішення спірних питань та конфліктів, що виникли під час подання голубів на змагання, його проведення, реєстрації прильоту, підрахунків результатів тощо, покладається на президента федерації, клубу і головного суддю.

    3.16. Кожний учасник змагань, який не згодний з порядком організації і їх проведенням, підрахунками результатів, рішеннями членів суддівської чи годинникової комісій подає письмову заяву президенту федерації, клубу, яка є обов’язковою для розгляду на позачергових загальних зборах клубу.

    3.17. Всі неузгодженості та конфліктні питання пов’язані з проведенням змагань на дистанціях, що не терплять відкладання, повинні бути вирішені на позачергових загальних зборах, які скликаються і проводяться перед черговим етапом змагання.

    3.18. Члени федерації, клубу, які не приймають участі в змаганнях повинні надавати посильну допомогу в організації та їх проведенні, а саме контролюванні, відправці, транспортуванні голубів тощо.

    Добавлено (16.02.2013, 14:43)
    ---------------------------------------------
    4. Учасники змагань
    4.1. Учасниками змагань є голуби, які змагаються у швидкості на дистанціях. Чим більше голубів надано одним голубівником на змагання, тим більша конкуренція в його голуб’ятні. Велика кількість випущених голубів на старті та розгалуженість напрямків прильоту, сприяє тренеру відібрати кращих літунів за їх здібностями та вести селекційну роботу.
    4.2. До змагань допускаються голуби всіх рас, любого віку, статі і походження, власники, яких сплатили членські і поточні внески та надали ветеринарне підтвердження (форма-1) про щеплення голубів проти параміксовірусної інфекції. Голуби візуально підозрілі в будь-якому захворюванні до змагань не допускаються;

    4.3. Змагання поштово-спортивними голубами проводяться за рахунок власних коштів їх тренерів та спонсорів. Для цього щорічно, перед початком перегонів на дистанціях складається кошторис змагань, визначається сума сплати, яка затверджується на загальних зборах.

    4.4. Всі голубівники, які мають намір приймати участь в змаганнях своїми голубами повинні сплатити визначену суму коштів за два тижні до першого старту. В разі відмови тренера-голубівника від участі в змаганнях з будь-якої причини, уже під час їх проведення, сплачені ним кошти не повертаються.

    4.5. Надавати голубів на змагання можуть громадяни України, особи без громадянства та іноземні громадяни, що подали свої заявки про участь в змаганнях, згодні з витратами, які пов’язані з їх участю. А також особи, які досягли 14 річного віку, в іншому випадку за присутності дорослих осіб, їх опікунів.

    4.6. З однієї голуб’ятні до змагань може залучатися одночасно не обмежена кількість команд голубів. Також один голубовод може виставляти одночасно свої команди з різних голуб’ятень розташованих, як в одній, так і в різних місцевостях і регіонах України.

    4.7. До участі на будь-якому з етапів змагань голубівник за своїм баченням може виставити одночасно в команду не обмежену кількість заявлених голубів, будь-якої статі і будь-якого віку. Голуб визнається власністю голубівника за наявності паспорта встановленого зразка з вписаним номером родового кільця.

    4.8. Кожен голубівник за спільної згоди сторін може виступити посередником в змаганнях, або скористатися послугами посередника й надати приміщення, або голубів іншій особі при цьому завчасно надати головному судді точну адресу та координати голуб’ятні визначені за супутниковою системою.

    4.9. Питання щодо оплати участі в змаганнях декількох команд наданих одним тренером-голубівником, а також надання фінансових пільг окремим учасникам, вирішується безпосередньо в федераціях та клубах окремо в кожному конкретному випадку.

    4.10. Кожний тренер-голубівник, який не згодний з порядком організації змагань і їх проведенням, підрахунками результатів, рішеннями членів суддівської чи годинникової комісій подає письмову заяву президенту федерації, клубу, яка є обов’язковою для розгляду на позачергових загальних зборах клубу.

    5. Умови змагань
    5.1. Федерація, клуб розробляє регламент проведення змагань і подає на розгляд і затвердження загальним зборам до 15 квітня календарного року та до 30 квітня надсилає до ВАЛПСГ разом зі списком голубівників і координатами голуб’ятень.

    5.2. До змагань допускаються лише голуби, які заявлені в заявочній відомості і пройшли реєстрацію через суддівську комісію шляхом надягання контрольного кільця. Проведення тренувань голубів окремими голубівниками під час перегонів на дистанції в складі команди федерації, клубу не припустимо.

    5.3. В разі виникнення під час проведення змагань несприятливих погодних умов, або дії непереборної сили природи, чи інших негативних випадків і явищ за рішенням правління федерації, клубу регламент може бути відкоореговано.

    5.4. За регламентом змагання в Національній першості проводяться згідно затверджених Конгресом FСІ категорій «А», «В», «С», «Д», «Е», «F», «G», «Н». На кожному з етапів змагання і в кожній із категорій конкурс складає 20% від загальної кількості випущених на старті голубів.

    5.4.1 категорія «А» – коротка дистанція від 100 до 400 км, на якій голуб за два роки повинен налітати понад 1500 кілометрів і мати не менше 10 конкурсів.

    5.4.2 категорія «В» – середня дистанція від 300 до 600, км на якій голуб за два роки повинен налітати понад 2800 кілометрів і мати не менше 8 конкурсів.

    5.4.3 категорія «С» – довга дистанція понад 500 км, на якій голуб за два роки повинен налітати понад 3300 кілометрів і мати не менше 8 конкурсів, за наявності на старті не менше 20 учасників і 150 випущених голубів.

    5.4.4 категорія «Д» – багатоборство. Сумарні досягнення голуба в категоріях «А», «В» і «С» де розкривається його унікальність і за підсумками двох років він повинен мати 11 конкурсів, із них в: «А» – не менше 3 і не більше 5; «В» – не менше 2 і не більше 6; «С» – не менше 1 і не більше 3 та в загальному підсумку налітати понад 3500 км.

    5.4.5 категорія «Е» – марафон, дистанція понад 700 км, на якій голуб за два роки повинен налітати понад 3200 кілометрів і мати 4 конкурси за наявності на старті не менше 50 учасників і 250 випущених голубів.

    5.4.6 категорія «F» – змагання молодими голубами на дистанції понад 100 км, на якій голуб повинен налітати понад 300 кілометрів і мати 3 конкурси.

    5.4.7 категорія «G» – змагання голубами віком один рік на дистанції понад 100 км, на якій голуб повинен налітати понад 500 кілометрів і мати 5 конкурсів.

    5.4.8 категорія «Н» – змагання дорослими голубами на дистанції понад 300 км, на якій голуб протягом одного року повинен налітати понад 1800 кілометрів і мати 6 конкурсів.

    Добавлено (16.02.2013, 14:44)
    ---------------------------------------------
    5.5. Кожний етап змагання на визначених дистанціях рахується легітимним в разі наявності на старті не менше 20 учасників і 250 випущених голубів окрім категорій "С" і "Е".

    5.6. Посилаючись на Міжнародну Конвенцію з захисту тварин і оточуючого середовища, FCI рекомендує, щоб під час проведення залікових змагань в категорія «Е» - марафону, довжина дистанції не перевищувала 1200 кілометрів.

    5.7. Якщо федерація, клуб (секція) не має вказаної чисельності голубівників, або кількості голубів, то може об’єднуватися з іншим клубом, як перед сезоном змагань, так і під час їх проведення, робити спільні випуски з загальним конкурсом і підрахунком результатів.

    5.8. Підрахунки результатів змагань на Національну виставку здійснюються за категоріями визначеними FCI. Підрахунки рахуються легітимними за умови, що різниця в відстанях на одній з дистанцій перегонів між його учасникам не виходить за межі категорії в якій проводяться змагання.

    6. Подання голубів на змагання
    6.1. За місяць до початку змагань кожен член федерації, клубу повинен подати головному судді заявку з повним переліком голубів запланованих для участі в перегонах, їх вік, стать і кількість обмежень не мають. До заявки розбірливо, без помарок і виправлень заноситься точний номер нероз'ємної родової обручки, рік народження, код (держава, область), колір, стать.

    6.2. Всі голубівники, які беруть участь у змаганнях повинні за супутниковою системою мати точні координати місця розташування голуб’ятні та виміри дистанцій.

    6.3. До змагань на будь-якому етапі перегонів сезону допускаються лише голуби контроль, яких здійснено шляхом надягання на ніжку спеціальної гумової чи електронної контрольної обручки та внесення її даних до заявочної відомості.

    6.4. Голуби, які з будь-якої причини не потрапили до загальної заявки, але внесені до заявочної відомості одного із етапів змагання на дистанції та за наявності контрольного кільця можуть приймати в них участь, але їх результати не обчислюватимуться, тому, що вони будуть відсутні в загальному електронному реєстрі.

    6.5. Перед кожним новим етапом змагання голубівник подає до суддівської комісії заявочну відомість, яка є основним документом, що засвідчує присутність конкретних голубів у перегонах на відповідній дистанції.

    6.6. В заявочну відомість голубівник вписує номер родового кільця, рік народження, код (держава, область) і стать після чого передає голубів для здійснення контролю суддівській комісії. Кожен голубівник повинен мати необхідну кількість цих бланків відповідно з кількістю запланованих етапів змагання.

    6.7. Під час контролю голубів суддя звіряє відповідність номера родової обручки з номером зазначеним в відомості, одягає контрольну обручку, заносить її дані до відомості і з кошика голубівника переміщує до транспортувальної клітки, при чому самців в окремі клітки від самиць.

    6.8. Після завершення контролю транспортувальні клітки опломбовуються після чого доступ до голубів будь-кому заборонено. Відомості передаються головному судді, опломбовуються в тубусі чи сейфі і до завершення даного етапу змагання не повинні мати доступу. Аналогічно головний прилад електронної системи реєстрації голубів "матриця" повинна знаходитися опломбованою в головного судді.

    6.9. Відкривати опломбовану транспортувальну клітку можливо лише за форс-мажорних обставин спеціальною комісією і в присутності власника голубів. Після чого проводиться нова перереєстрація голубів за вказаною процедурою.

    6.10. Годівля і напування голубів водою в транспортувальних клітках здійснюється лише їх власником або за його дорученням. Під час транспортування та на старті такі функції покладаються на відповідальну особу, яка супроводжує голубів.

    6.11. Після кожного етапу змагання всі відомості обчислюються і підшиваються в папку для зберігання, а всім учасникам перегонів видаються підрахунки результатів окремо кожного етапу.

    6.12. Змагання на дистанції рахується заліковим лише за наявності протоколу підтверджуючого цілісність пломб на транспортувальних клітках, дати, часу і місця випуску голубів за підписом трьох членів тимчасової комісії на території, якої здійснено цей випуск. Або безперервної відеозйомки з демонстрацією координат випуску через навігатор.

    6.13. Не пізніше другого дня після закриття конкурсу кожного із етапів змагання на дистанціях, оригінали контрольних протоколів прильоту голубів за мокрою печаткою надсилаються головному судді Асоціації, або до підрахункового центру для перевірки та узагальнення результатів. Відомості складаються в трьох примірниках, із них перший залишається в клубі. До розгляду приймаються лише їх оригінали.

    6.14. Для клубу, який без поважних причин не надішле оригінали контрольних протоколів прильоту голубів в визначені терміни, таке змагання буде вважатись незаліковим і не дійсним. Голубівник, який вдаватиметься до штучного викривлення результатів змагань буде дискваліфікований і його результати скасовано.

    6.15. Після проведення всіх етапів змагання клуб має узагальнити результати, визначити призерів в кожній із категорій і результати надіслати до суддівської комісії ВАЛСПГ до 1 листопада поточного року для визначення переможців в Національній першості України та відбору колекції для участі в Національній виставці.

    Добавлено (16.02.2013, 14:44)
    ---------------------------------------------
    7. Приліт голубів
    7.1. Приліт голубів з дистанції повинен бути контрольованим за допомого механічних годинників або електронних систем. Фіксування прильоту голубів голубівник здійснює у відповідності з вимогами Положення "Про комісію з реєстрації прильоту голубів та контролю за годинниками і електронними системами".

    7.2. Після закриття конкурсу змагання голубів на дистанції всі їх тренери повинні протягом двох годин зібратися у визначеному місці і надати годинники комісії для їх перевірки та реєстрації результатів прильоту голубів. В разі ненадання годинника для контролю у визначений час з неповажних причин результати не зараховуються.

    7.3. Згідно з сигналом радіо, або системи супутникового обліку часу кожен з учасників змагань за командою голови комісії одночасно здійснює зупинку годинника. При цьому на стрічці відбивається контрольний час завершення змагання.

    7.4. Перевіряючий візуально оглядає кожен годинник на предмет цілісності пломби та відсутності механічних ушкоджень. Почергово відкриває годинники, перевіряє наявність проколів на початку і кінці паперової стрічки, чіткість відбитків циферблату під час пуску і зупинки, підпису представника комісії з контролю за годинниками, печатки, прізвища та ініціалів власника, пункту і дати випуску.

    7.5. Опрацьовані дані відбитків циферблатів на стрічці перевіряючий переносить в заявочну відомість навпроти номера тієї контрольної обручки, яка знаходиться в корзинці і відповідає даному відбитку на стрічці. Після завершення реєстрації результатів всі перевіряючі і голова комісії підписують заявочні відомості і подають їх головному судді федерації, клубу.

    7.6. Головний суддя перевіряє дані внесені в відомості, підписує їх і надсилає до підрахункового центру для опрацювання і зобов’язаний оголосити отримані результати всім учасникам перегонів по мірі їх надходження з підрахункового центру, перед початком наступного етапу змагань.

    7.7. Підрахунки результатів прильоту голубів на всіх етапах перегонів здійснюються за категоріями і формулами затвердженими конгресом FСІ, якими зобов’язані користуватися всі клуби України, що входять до складу Асоціації.

    7.8. Не є порушенням діючого Положення коли голубівник не здійснює контроль прильоту голубів з дистанції в разі відсутності такої можливості чи бажання.

    8. Обчислення результатів змагань
    8.1. Результати здобуті голубами в перегонах оцінюються за відповідними для кожної з категорій критеріями.

    8.2. Після завершення кожного етапу перегонів суддівська комісія здійснює підрахунки результатів, в яких обчислює: час перебування голуба в польоті (t – в секундах) і швидкість (V – в метрах за хвилину), з якою він здолав дистанцію.

    8.3. Швидкість польоту голуба дає можливість визначити його місце, яке він зайняв на даній дистанції. Після визначення місця обчислюється коефіцієнт (k) і бал (b) голуба.
    8.4. Коефіцієнт відображає показаний голубом результат відповідно в кожному окремому етапі перегонів, а бал потрібен для визначення результату командних змагань, або табелю рейтингу.

    8.5. Бали, які отримує голуб сумуються після завершення кожного етапу змагання. Після закінчення сезону змагань голубівник, який набрав найбільшу суму балів, займає вище місце в табелі рейтингу. Ці підрахунки проводяться протягом одного сезону перегонів і дійсні лише в поточному календарному році.

    8.6. Обчислення часу (t) перебування голуба в польоті
    t = [(А–А1) х 3600] + [(D–D1) х 60] + (С–С1) – Е+Е1;
    А – година прильоту; А1 – година випуску;
    С – секунда прильоту; С1 – секунда випуску;
    D – хвилина прильоту; D1 – хвилина випуску;
    Е – годинник спішить; Е1 – годинник пізнить.
    Наприклад: випуск відбувся о 07.00.00
    голуб прилетів о 12.53.34; годинник пізнить на 21 сек.
    t = [(12–7) х 3600] + [(53–0) х 60] + (34–0) + 21 = 21235 сек.

    8.7. Обчислення швидкості (V) м/хв. голуба:
    V = S : t х 60, де S – відстань (м); час польоту (сек).
    V – швидкість (м/сек) х 60 = V м/хв.
    Наприклад: відстань від пункту випуску – 356123 м
    V = 356123 : 21235 = 16,7706 х 60 = 1006,236 м/хв.

    8.8. Обчислення коефіцієнту (k):
    k = (М х 1000) : К
    М – місце зайняте на дистанції; К – загальна кількість голубів на випуску.
    Наприклад: голуб на дистанції зайняв 23 місце, на випуску 623 голуба
    k = (23 х 1000) : 623 = 36,9181

    8.9. Обчислення балу (b):
    b = (Н – 1) : (М – 1) х 60 – 100;
    М – місце зайняте на дистанції; Н – кількість голубів у конкурсі;
    Наприклад: голуб на дистанції зайняв – 21 місце
    кількість голубів у конкурсі – 42
    b = (21-1) : (42-1) х 60 – 100 = 70,73

    Добавлено (16.02.2013, 14:45)
    ---------------------------------------------
    9. Визначення призерів в категоріях та відбір голубів на виставки
    9.1. Переможці змагань в категоріях визначаються після завершення всіх етапів перегонів за формулами затвердженими конгресом FСІ, якими зобов’язані користуватися всі клуби України, що входять до складу цієї організації. Призерами стають три перших голуба (голубки), що мають найкращі результати в одній із категорій.

    9.2. При відборі колекції голубів на виставки, олімпіади тощо один і той же голуб не виставляться переможцем одночасно в декількох категоріях, а лише в одній. Тренер виставляє голуба в тій категорії, яку він вважає доцільнішою.

    9.3. Колекція голубів України класу «спорт» складається з трьох призерів в кожній із зазначених вище категорій і нараховує 24 кращих голуба. Змагання поштовими голубами класу «стандарт» проводяться за цим же Положенням.

    10. РОБОТА КОМІСІЙ АСОЦІАЦІЇ
    10.1. З контролю за годинниками та електронними системами
    10.1.1. Перед початком сезону змагань загальними зборами затверджується комісія контролю за роботою годинників та електронних систем реєстрації з трьох осіб, голови та двох перевіряючих, яка діє на підставі затвердженого Положення.

    10.1.2. Члени комісії перед кожним етапом змагання ретельно перевіряють технічний стан і роботу наданих голубівниками спеціальних механічних годинників та електронних систем. За будь-які погрішності в роботі годинника, або відсутність печатки, підписів, пломби тощо комісія відповідальності не несе.

    10.1.3. До участі в змаганнях Національної першості допускаються лише голубівники, які мають технічно придатні механічні годинники, або електронні системи, досконало вивчили їх системні механізми, вільно володіють їх принципами роботи.

    10.1.4. В змаганнях Національної першості забороняється користуватися послугами диспетчера. Голубівники, що не мають механічних годинників чи електронних систем можуть скористатись послугою диспетчера в змаганнях регіонального чи клубного рівня. Для цього надсилається інформація шляхом SMS-повідомлень із зазначенням номера контрольної обручки.

    10.1.5. Час надходження інформації до диспетчера є часом прильоту голуба. При цьому голуб не може бути визнаний одним з призерів дистанції в змаганнях Національної першості і приймати участь у виставках.

    10.1.6. Старт для всіх голубів спільний і одночасний. Також у них і конкурс спільний. Лише потім для Національної першості відбирають результати тих голубів, власники, яких фіксували приліт за допомогою годинників, або електронних систем.

    10.1.7. Учасники змагань, які використовують електронну систему фіксування прильоту голубів, не мають права самостійно підносити своїх голубів до реєструючого приладу системи - "матриці".

    10.1.8. Контролер перевіряє відповідність номера кільця голуба з номером, що висвітився на екрані, в цей час "матриця" самостійно кодує електронний чіп і етап змагання. Процес контролю є завершеним після роздруківки даних в позиції "старт", які підписуються головним суддею та учасником. Перебувати в цей час в зоні контролю окрім контролера нікому не дозволено.

    10.1.9. При закритті конкурсу і завершені змагань за допомогою цього ж типу "матриці" роздруковуються результати реєстрації прильоту голубів в позиції "фініш", при цьому коди"старту" і "фінішу" повинні співпадати.

    10.2. Контрольно-ревізійна
    10.2.1. Контрольно-ревізійна комісія складається з трьох осіб, голови та двох провідних спеціалістів, яка діє на підставі затвердженого Положення і підпорядкована лише Конференції Асоціації, чи загальним зборам федерації, клубу.

    10.2.2. Проводить ревізії фінансово-господарської діяльності, контролює прийняті рішення президентом Асоціації, федерації, клубу та комісіями і їх відповідність Статуту та діючим Положенням.

    10.2.3. Голова комісії має право втрутитися в роботу керівництва Асоціації, федерації, клубу, зазначених комісій, вимагати дотримання ними Статуту, діючих положень, його вимоги є обов’язковими до виконання для всіх без виключення.

    10.2.4. В разі необхідності накласти "ВЕТО" на неправомірні дії і рішення та вимагати позачергового скликання Конференції, загальних зборів. Розгляд винесеного ним питання є обов’язковим для президента Асоціації, федерації, клубу.

    10.2.5. Голова та члени комісії мають право втручатися в роботу зазначених комісій, вимагати від головного судді, голови комісії з контролю за годинниками та інших дотримання правил.

    10.2.6. Голова і члени комісії на своє бачення, без пояснення причин, на місці подачі голубів на змагання, чи б


    Люби голубеводство в себе, а не себя в голубеводстве!

    Сообщение отредактировал Aleksandr-Kiev - Суббота, 16.02.2013, 15:41
     
    Gennadiy_PuzdryaДата: Суббота, 16.02.2013, 17:06 | Сообщение # 2
    Заслуженый голубевод
    Группа: Администраторы
    Сообщений: 1915
    Статус: Offline
    В ходе ознакомления возникли некоторые вопросы. Если можно растолкуйте пожалуйста .

    Цитата (Aleksandr-Kiev)
    1.3. Затверджені вимоги Положення поширюються на федерації і клуби, які є членами Асоціації, а також фізичних і юридичних осіб, які надали голубів для участі в змаганнях Національної першості України.


    Как понять ? (а також фізичних і юридичних осіб, які надали голубів для участі в змаганнях Національної першості України.)

    Цитата (Aleksandr-Kiev)
    3.6. Головний суддя збирає заявочні відомості, перевіряє зазначені в них дані з наявною кількістю голубів прийнятих на змагання і зберігає їх у себе весь період їх проведення. В разі втрати відомостей з будь-якої причини вони повинні бути поновлені, в іншому разі результати змагань зараховуються


    Похоже пропущена приставка НЕ.

    Цитата (Aleksandr-Kiev)
    4.6. Також один голубовод може виставляти одночасно свої команди з різних голуб’ятень розташованих, як в одній, так і в різних місцевостях і регіонах України.


    Нужно более подробно описать как будет проводится контроль этих голубей, что бы не было соблазна к фальсификациям.

    Цитата (Aleksandr-Kiev)
    6.15. Після проведення всіх етапів змагання клуб має узагальнити результати, визначити призерів в кожній із категорій і результати надіслати до суддівської комісії ВАЛСПГ до 1 листопада поточного року для визначення переможців в Національній першості України та відбору колекції для участі в Національній виставці.


    Каким образом, в ручную на калькуляторе или по какой то единой для всех программе клуб должен посчитать результаты ?

    Цитата (Aleksandr-Kiev)
    9. Визначення призерів в категоріях та відбір голубів на виставки
    9.1. Переможці змагань в категоріях визначаються після завершення всіх етапів перегонів за формулами затвердженими конгресом FСІ, якими зобов’язані користуватися всі клуби України, що входять до складу цієї організації. Призерами стають три перших голуба (голубки), що мають найкращі результати в одній із категорій.

    9.2. При відборі колекції голубів на виставки, олімпіади тощо один і той же голуб не виставляться переможцем одночасно в декількох категоріях, а лише в одній. Тренер виставляє голуба в тій категорії, яку він вважає доцільнішою.

    9.3. Колекція голубів України класу «спорт» складається з трьох призерів в кожній із зазначених вище категорій і нараховує 24 кращих голуба. Змагання поштовими голубами класу «стандарт» проводяться за цим же Положенням.


    Кто, где и по каким соображениям будет определять призеров в категориях и производить отбор голубей на выставку ?


    «Жизнь, как езда на велосипеде. Чтобы сохранить равновесие, необходимо продолжать двигаться». — Альберт Эйнштейн
     
    MakaliskaДата: Воскресенье, 17.02.2013, 14:47 | Сообщение # 3
    Пользователь сайта
    Группа: Проверенные
    Сообщений: 4
    Статус: Offline
    НАДАЮ ВІДПОВІДІ:
              
    по п.1.3 Фізичні та юридичні особи це голубівники, які не є членами Асоціації, але виявили бажання прозмагатися в складі Вашої федерації на двох-трьох і більше дистанціях і вирішили з вами фінансові питання. Юридичною особою може бути будь-хто школа-інтернат, центр творчості і юнацтва, завод, голубодром інша федерація тощо. Тобто буду-хто, будь-коли приніс до вас голубів і ви йому не маєте прав відмовити в участі в змаганнях.

                по п.4.6. Контроль голубів буде здійснювати відповідно федерація. на території якої розташована голубятня-посередник і в складі, якої будуть змагатися мої чи ваші голуби. Ну яка фальсифікація може бути, якщо я живу в Луганську, а голубів здав в І-Франківськ, Київ, Херсон ... і вони проходять контроль через відповідні суддівські комісії. 

        [/size]       [size=8]по п.6.15 Кращі голуби визначаються за результатами вказаними в льотних картках. які складаються підрахунковим центром на кожного голуба, що приймав участь в змаганнях

                по п.9. На виставки також будуть відбиратися голуби з кращими результатами. результати голубів спочатку опрацьовують комісії федеріцій, клубів. кращі надають до комісії Асоціації і спільно визначаються з Національною колекцією.

                ПАНОВЕ! ДЯКУЮ ЗА СПІВПРАЦЮ, АЛЕ МЕНІ, ЯК СПІВАВТОРУ ПРОЕКТУ ЦЬОГО ПОЛОЖЕННЯ, ХОТІЛОСЯ Б ЧИТАТИ НЕ ЗАПИТАННЯ, А ВАШІ КОНКРЕТНІ ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО СКАСУВАННЯ ЙОГО ОКРЕМИХ ПОЛОЖЕНЬ, ВИКЛАДЕННЯ ЇХ В ІНШІЙ РЕДАКЦІЇ ЧИ ВНЕСЕННЯ НОВИХ ФОРМУЛІРОВОК. Тел. 067-768-07-28
     
    Viktor_Дата: Воскресенье, 17.02.2013, 16:22 | Сообщение # 4
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 309
    Статус: Offline
    Цитата (Makaliska)
    4.6. З однієї голуб’ятні до змагань може залучатися одночасно не обмежена кількість команд голубів. Також один голубовод може виставляти одночасно свої команди з різних голуб’ятень розташованих, як в одній, так і в різних місцевостях і регіонах України.
    Вивчаю Ваше положення Мене зацікавив "цей пункт"-для чого він потрібний?Для того,щоб клонувати мертві душі?Якщо я дам 3 голуби(або навіть 3 свої кільця)в київський клуб-я стану його учасником?На випуску має бути 20 учасників(хай буде команд) і 250 голубів----від перестановки доданків сума не міняється...Чи цей пункт під заказ написано?

    Добавлено (17.02.2013, 15:22)
    ---------------------------------------------

    Цитата (Aleksandr-Kiev)
    8.9. Обчислення балу (b): b = (Н – 1) : (М – 1) х 60 – 100;
    М – місце зайняте на дистанції; Н – кількість голубів у конкурсі;
    Наприклад: голуб на дистанції зайняв – 21 місце
    кількість голубів у конкурсі – 42
    b = (21-1) : (42-1) х 60 – 100 = 70,73
    Це нововведення чи помилка?бо зараз бали нараховуються по інакшій формулі?
    Цитата (Aleksandr-Kiev)
    Голубівники, що не мають механічних годинників чи електронних систем можуть скористатись послугою диспетчера в змаганнях регіонального чи клубного рівня. Для цього надсилається інформація шляхом SMS-повідомлень із зазначенням номера контрольної обручки.
    А цей пункт мені особисто дуже сподобався,що прислав то і маєш,і легко все перевірити...але треба добавити тільки з  особистого номера тренера-голубівника .
     
    Gennadiy_PuzdryaДата: Воскресенье, 17.02.2013, 19:15 | Сообщение # 5
    Заслуженый голубевод
    Группа: Администраторы
    Сообщений: 1915
    Статус: Offline
    Цитата (Makaliska)
    по п.6.15 Кращі голуби визначаються за результатами вказаними в льотних картках. які складаються підрахунковим центром на кожного голуба, що приймав участь в змаганнях

    по п.9. На виставки також будуть відбиратися голуби з кращими результатами. результати голубів спочатку опрацьовують комісії федеріцій, клубів. кращі надають до комісії Асоціації і спільно визначаються з Національною колекцією.


    То-есть уже существует одна общая для всех современная, безпроблемная программа и будет создан счетный центр ???


    «Жизнь, как езда на велосипеде. Чтобы сохранить равновесие, необходимо продолжать двигаться». — Альберт Эйнштейн
     
    MakaliskaДата: Среда, 20.02.2013, 13:49 | Сообщение # 6
    Пользователь сайта
    Группа: Проверенные
    Сообщений: 4
    Статус: Offline
    ВІДПОВІДАЮ
     
    Gennadiy_PuzdryaДата: Среда, 20.02.2013, 15:45 | Сообщение # 7
    Заслуженый голубевод
    Группа: Администраторы
    Сообщений: 1915
    Статус: Offline
    Цитата (Makaliska)
    ВІДПОВІДАЮ


    Большое спасибо !!! Очень ёмкий и содержательный ответ biggrin


    «Жизнь, как езда на велосипеде. Чтобы сохранить равновесие, необходимо продолжать двигаться». — Альберт Эйнштейн
     
    MakarenkoofДата: Среда, 20.02.2013, 17:52 | Сообщение # 8
    Заслуженый голубевод
    Группа: Друзья
    Сообщений: 457
    Статус: Offline
    Шановні голубівники-спортсмени!
    Ми чекаємо на ваші пропозиції і відгуки на запропонований ВАМ проект Правил.

    Шановний пане  Viktor,  ніхто з розробників, не під кого і не під чиє замовлення це Положення не писав. Даний проект Положення і цей пункт 4.6., на який ВИ звернули увагу, має за мету, перш за все, забезпечити Права і Свободи громадян, в даному випадку голубівників України,  наданих їм Кнституцією України.
    По-друге наприклад, ВИ в своїй голуб"ятні маєте шість-сім різних рас спортивних голубів і маєте за мету протестувати їх здібності, а саме, швидкісні характеристики, орієнтування, характер, можливість долати  великі відстані в жарку чи ненасну  погоду, тощо, заявивши їх всі, як окремі команди на своє ім"я, чи своїх родичів. То скажіть ХТО і на підставі ЧОГО має право ВАМ це заборонити? На наш погляд, треба якомога більше уникати необдуманих заборон і обмежень, які не відповідають здоровому глузду.
    По-третє,наприклад, ВИ любите спортивних голубів, проявляєте заботу про них, піклуєтеь, але це все повинно втілитися в результати змагань, Вам треба  воочію побачити плоди своєї праці, але якщо такої можливості, ввиду життєвих обставин, у ВАС нема. Та й не тільки це. То чому це ВИ не маєте права укласти договори з голубівниками іншої місцевості чи регіонів України, надати їм молодих голубів і протягом декількох років тестувати їх здібності в різних кліматичних умовах, напрямках прильоту, різних дистанціях. О це і є селекційна робота. Таке давно практикується Європейськими грандами гоубиного спорту.
    Останнє, треба всім усвідомити, що змагаються в небі на швидкість голуби, а чвари і суперечки розводимо ми, голубівники. Саме ми, голубівники, весь час намагаємося  їм щось заборонити, чим віддаляємось самі  і  цю чудову птаху від її природнього середовища.
    Пане Viktor, хотілося б від ВАС особисто і читачів інтернету отримати конкретні пропозиції щодо зміни редакції окремих вимог проекту  Положення, може їх скасування, чи  внесення інших. Тільки вони повинні бути обгрунтованими. Це, без винятку,  принесе велику користь  всім голубівників України.

    Добавлено (20.02.2013, 15:41)
    ---------------------------------------------
    ВИБАЧАЮСЬ, але я тільки почав опановувати працювати в інтернеті, тому і получилася така аброкадабра.

    Добавлено (20.02.2013, 16:52)
    ---------------------------------------------
    Шановний пане Viktor, ваше запитання до п.8.9. стосовно обчислення балу дуже слушне. Мені теж не відомо за якою формулою обраховуєте бали ВИ, тому, що останні роки в FCI за олімпійською системою бали взагалі не обчислюються. Бали потрібні при визначені команди "по-пяти кращих". На мою думку в подальшому цей пункт з Положення буде вилучений, якщо не знайде підтримку у голубівників. А що думаєте ВИ?
    Тепер, що стосується послуг диспетчера під час змагань. Пояснюю, дозволяється послуги диспетчера для змагань
    рігіонального і клубного рівня. По суті змагання цього рівня, це тренування голубів з надівнням контрольних обручок. Ми виходимо з того, що член клуба, який заплатив членські внески і проплатив кошти за змагання, але не має годинника, має повне право приймати участь у змаганнях в складі клубу. Дозволено! Відсутність годинника не аргумент для заборони, але аргумент для не визнання його, як учасника в змаганні Національної першості. А ВАША пропозиція яка? Знаєте, за великим рахунком олімпійському комітету FCI, без різниці, як ви контролюєте гоубів, та навіть, які породи голубів змагаються у  на регіональному чи клубному рівні.


    АБО ЗНАЙДУ ДОРОГУ, АБО ПРОКЛАДУ ЇЇ САМ!
     
    Viktor_Дата: Среда, 20.02.2013, 18:19 | Сообщение # 9
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 309
    Статус: Offline
    Цитата (Makarenkoof)
    То скажіть ХТО і на підставі ЧОГО має право ВАМ це заборонити? На наш погляд, треба якомога більше уникати необдуманих заборон і обмежень, які не відповідають здоровому глузду
    Дякую Вам за відповідь і Вашу думку.А на мій погляд Ви самі все ускладнюєте (поділіть своїх 6-7 рас)на 2 команди спринтерів і марафонців і літайте собі на здоров'я.Обмеження  повинні відповідати здорову глузду, для прикладу якщо я маю 100 голубів,я можу зробити собі 20 команд(мені ж ніхто не заборонив це правилами) і буду "морочити" всім голову. Так само і з "контролем" виходить--- з електронними системами ще простіше в даному випадку ,а з механічними також нонсенс одна стрічка і 7 КЗВ відомостей.....
    Цитата (Makarenkoof)
    тестувати їх здібності в різних кліматичних умовах, напрямках прильоту, різних дистанціях.
    а для цієї цілі  існують спеціально голубодроми.

    Я думаю,якщо ми хочемо змагатись в "Чемпіонаті України" за самі вищі місця- правила мають бути для всіх однакові-суворі,справедиливі ,прості і зрозумілі....
    Якщо якийсь клуб,ще не дотягує до цієї планки,він може на свій розсуд вибирати то,що йому підходить :кубкові змагання,марафони,пріоритет на одну дві категорії,а "все і зразу "для всіх небуває,
    Але головне не треба правила підлаштовувати під "когось".Дякую,це моє особисте бачення цього пункту

    Добавлено (20.02.2013, 17:19)
    ---------------------------------------------

    Цитата (Viktor_)
    Тепер, що стосується послуг диспетчера під час змагань. Пояснюю, дозволяється послуги диспетчера для змаганьрігіонального і клубного рівня.
    Я також над цим питанням думаю,і Ви правильно пишете,але як виділити регіональний і клубний рівень в змаганнях великих клубів,які повноцінно змагаються в Національній першості,одні результати тут,другі там-це також невихід з ситуації---я думаю треба зробити хоч би рік перехідного періоду,ще для клубів,які змагаються в Чемпіонаті України на найвищому рівні,і перейти всім на годинники.
     
    MakarenkoofДата: Среда, 20.02.2013, 19:20 | Сообщение # 10
    Заслуженый голубевод
    Группа: Друзья
    Сообщений: 457
    Статус: Offline
    Шановний пане Gennadiy Puzdriy, всі Закони, підзаконні акти, Положення тощо тоді набувають сили і працюють коли вони мають фінансове забезпечення. На даний час проводиться  робота з технічного переустаткування існуючого підрозділу підрахунку результатів в сучасний інформаційно-обліковий центр, удосконалення програмного забезпечення, створення бази даних тощо. І зупинятись ми не думаємо.
                Інформативно, наші сусіди Польська Республіка має потужне об"єднання голубівників-спортсменів і статутний фонд понад 4,5 млн. долларів. А ми українці - сіємо чвари і ворожнечу. Але ми маємо намір здолати всі негаразди, об"єднати всіх для проведення змагань і крокувати вперед заради цієї птахи.

    Добавлено (20.02.2013, 18:20)
    ---------------------------------------------
    Пане  Viktor, я ВАС дуже прошу роздрукуйте Положення і уважно прочитайте його повністю. Зміст цього питання полягає в тім, що наприклад, клуб складається з 250 любителів голубів. З них 120 мають механічні годинники, 50 електронні системи, решта нічого. Членські внески сплотили всі, кошти за змагання сплотили всі, не допустити будь-кого до змагань з них не по-людськи та й не Конституційно. Летять всі, контрольки надівають на всіх голубів. Ті, що користуються послугами диспетчера,  віддали голубів комісії і покинули зону контроля. Старт спільний. Які б високі результати їх голуб не мав, але цей результат рахується лише в клубі і зась. До Національної витавки ці голуби не допускаються. Хочеш на виставку, купи годинника. Про перехідний період я чую понад 10 років, це галімаття, дорога в нікуда.
    З голубодромом я не згідний,голубодром це як одноразовий памперс. А селекційно-тренувальні центри це інша справа. Я Вас зрозумів ви любите все поплюжити при цьому ноль конкретних пропозицій.


    АБО ЗНАЙДУ ДОРОГУ, АБО ПРОКЛАДУ ЇЇ САМ!
     
    Viktor_Дата: Среда, 20.02.2013, 20:28 | Сообщение # 11
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 309
    Статус: Offline
    Цитата (Makarenkoof)
    . Зміст цього питання полягає в тім, що наприклад, клуб складається з 250 любителів голубів. З них 120 мають механічні годинники, 50 електронні системи, решта нічого.
    Зміст питання я зрозумів добре,але в нас зараз багато клубів складаються з 10 членів,а не з 250...І тре виходити з того,що є.
    Цитата (Makarenkoof)
    Я Вас зрозумів ви любите все поплюжити при цьому ноль конкретних пропозицій.
    В мене є багато пропозицій,але я Вашу позицію зрозумів також- "тільки так як я написав і більше ніяк",а кожна поправка голосуються більшістю голосів,і Ви маєте бути готові,що багато Ваших пунктів не пройде,перефразуються ,або заміняться новими-тут демократичний процес.Але я не хочу сперечатись,хай так буде як Ви все написали.
     
    ШЕРХАНДата: Среда, 20.02.2013, 23:54 | Сообщение # 12
    Пользователь сайта
    Группа: Пользователи
    Сообщений: 20
    Статус: Offline
    Сообщение удалено!
    За нарушение правил общения на форуме, а именно пунктов 2-4, 2-6, 2-10, вам предупреждение !
     
    Gennadiy_PuzdryaДата: Четверг, 21.02.2013, 07:27 | Сообщение # 13
    Заслуженый голубевод
    Группа: Администраторы
    Сообщений: 1915
    Статус: Offline
    Цитата (Makarenkoof)
    І зупинятись ми не думаємо.


    Это радует applause

    Цитата (Makarenkoof)
    Шановний пане Gennadiy Puzdriy, всі Закони, підзаконні акти, Положення тощо тоді набувають сили і працюють коли вони мають фінансове забезпечення.


    Согласен, без финансирования, создавать и перестраивать можно только на бумаге и то с трудом.

    Цитата (Makarenkoof)
    На даний час проводиться  робота з технічного переустаткування існуючого підрозділу підрахунку результатів в сучасний інформаційно-обліковий центр, удосконалення програмного забезпечення, створення бази даних тощо.


    Программное обеспечение один из главных вопросов без нормальной современной программы не будут работать половина пунктов данных правил. Начинается новый сезон, клубы и другие субъекты соревнований должны получить новую программу отвечающую требованиям F.C.I. одну общую для всех. И в этом нет ничего сложного.


    «Жизнь, как езда на велосипеде. Чтобы сохранить равновесие, необходимо продолжать двигаться». — Альберт Эйнштейн
     
    Gennadiy_PuzdryaДата: Четверг, 21.02.2013, 08:01 | Сообщение # 14
    Заслуженый голубевод
    Группа: Администраторы
    Сообщений: 1915
    Статус: Offline
    В проекте правил нет пункта регламентирующего порядок проведения совместных (объединенных) выпусков.
    Хотелось бы увидеть в будущих правилах пункты. где будет подробно описано:
    а) каким образом и где территориальные Федерации и клубы участвующие в соревнованиях и объединившиеся для совместных стартов должны проводить кольцевание голубей и т. д.?
    б) положения согласно которым Национальная Федерация, территориальные клубы и Федерации могут проводить обоюдный контроль на местах при проведении совместных стартов.
    Из личного опыта могу сказать, пока не будет правил до подробностей регламентирующих проведение соревнований до тех пор будут постоянно возникать "на ровном месте" спорные ситуации.


    «Жизнь, как езда на велосипеде. Чтобы сохранить равновесие, необходимо продолжать двигаться». — Альберт Эйнштейн
     
    MakarenkoofДата: Четверг, 21.02.2013, 10:07 | Сообщение # 15
    Заслуженый голубевод
    Группа: Друзья
    Сообщений: 457
    Статус: Offline
    Цитата
    В проекте правил нет пункта регламентирующего порядок проведения совместных (объединенных) выпусков.

    Дякуємо. Обов"язково врахуємо.
     
     
    Цитата
    Хотелось бы увидеть в будущих правилах пункты. где будет подробно описано:
    а) каким образом и где территориальные Федерации и клубы участвующие в соревнованиях и объединившиеся для совместных стартов должны проводить кольцевание голубей и т. д.?


    Добавлено (21.02.2013, 08:28)
    ---------------------------------------------
    Якщо ВИ маєте на увазі під об"єднаними випусками одночасний спільний старт декількох територіальних федерацій (клубів), то кожна федерація контролює голубів в себе, своєю комісіею і доставляє їх до місця старту. З ким проводити спільні старти вирішує сама федерація (клуб). Я думаю, що об"єднуватися вигідніше там, де можна провести спільні підрахунки результатів. Планується проведення і всеукраїнського старту на який теж контроль голубів теж буде здійснюватися на місцях. Контрольні перевірки без попередження будуть здійснювати судівська і ревізійна комісії з надіванням на голубів контрольних кілець.

    Добавлено (21.02.2013, 08:41)
    ---------------------------------------------

    Цитата (Gennadiy_Puzdrya)
    б) положения согласно которым Национальная Федерация, территориальные клубы и Федерации могут проводить обоюдный контроль на местах при проведении совместных стартов.

    Ми думаємо, що треба дати більше довіри і повноважень судувським і контрольно-ревізійним комісіям на місцях. Це Положення є основополагаючий документ, на який повинні посилатися федерації (клуби) при розробці своїх Положень, в яких до дрібниць деталізують всі моменти своєї життєдіяльності.

    Добавлено (21.02.2013, 09:07)
    ---------------------------------------------

    Цитата (Gennadiy_Puzdrya)
    Из личного опыта могу сказать, пока не будет правил до подробностей регламентирующих проведение соревнований до тех пор будут постоянно возникать "на ровном месте" спорные ситуации.

    Ви рахуєте, що в цьому Положенні повино до найменших дрібниць розписано порядок проведення змагань? Наша думка дещо інша. На наш погляд територіальні федерації (клуби) беруть за основу цей документ (після затвердження Конференцією) і на підставі нього розробляють свої положення деталізуючи все до найменших дрібниць. Це Положення - документ основа. Наприклад, мої земляки федерація Дніпропетровщини повинна вирішувати сама, як їй контролювати голубів при спільному старті з Кривим Рогом, Павлоградом, Дніпродзержинськом, Кременчуком, П"ятихатками. Я думаю, що так порядку буде більше. ВИ іншої думки? Надайте пропозиції.


    АБО ЗНАЙДУ ДОРОГУ, АБО ПРОКЛАДУ ЇЇ САМ!
     
    Форум » Клубы, федерации и обьединения голубеводов Украины. » "ВАЛПСГ" » Проект "Про суддівську комісію і проведення змагань"
    • Страница 1 из 9
    • 1
    • 2
    • 3
    • 8
    • 9
    • »
    Поиск:
    Новый ответ
    Имя:
    Текст сообщения:
    Опции сообщения:
    Код безопасности:

    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz