ВЕСТНИК ГОЛУБЕВОДА     
 Независимый интернет-портал голубеводов Украины

Положення про комісію з реєстрації прильоту та контролю. - Форум
Меню сайта


Форма входа

  

Правила проведения соревнований спортивных голубей ОО ФГСД (редакция 2016 года)

Правила использования часов для регистрации прилета спортивных голубей ОО ФГСД

Заявление о вступлении в члены ОО ФГСД


Расшифровка кодов клубов голубеводов по обл.центрам Украины

Отличительные признаки колец государств входящих в FCI

Карты Украины

Погода на дистанциях соревнований

Прогноз магнитных бурь

Онлайн переводчик сайтов и текстов

 

 

Мини-чат
500

 


 

 
Статистика

 

 

Последние темы
  • Разговоры обо всём насвете. (229)
  • Покупка - продажа спортивных (почтовых) голубей. (149)
  • Паразиты голубей (блохи,пухопероеды) (20)
  • Соревнования 2018 года (10)
  • Правила общения на форуме (11)
  • Что означает надпись на кольце (79)
  • Помогите найти голубей (20)
  • Клуб спортивного голубеводства "КИЕВ". (3)
  • дверь (0)
  • ПОМОЖЕМ УСТРОИТЬ НАЙДЕННЫХ ГОЛУБЕЙ (34)
  •  
     

    Общественная организация "Федерация голубиного спорта Днепропетровщины"

    Любое использование материалов нашего сайта допускается при условии размещения гиперссылки http://goluby-dnepr.ucoz.ua

     


    Администрация сайта не несет ответственности за материалы, размещенные Пользователями.


    PLO-программа для голубеводов


    Всеукраїнська Національна Федерація аматорів спортивного голубівництва

    Всеукраїнська Національна Федерація

    аматорів спортивного голубівництва

    Федерація голубиного спорту України

    Вісник голубино-поштового спорту




    Поиск

    Категории раздела


    Приветствую Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 11:21

    [ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
    • Страница 1 из 6
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • »
    Форум » Клубы, федерации и обьединения голубеводов Украины. » "ВАЛПСГ" » Положення про комісію з реєстрації прильоту та контролю.
    Положення про комісію з реєстрації прильоту та контролю.
    Aleksandr-KievДата: Суббота, 16.02.2013, 15:39 | Сообщение # 1
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 542
    Статус: Offline
    На прохання керівництва ВАЛПСГ викладаю:

    ПРОЕКТ
    ПОЛОЖЕННЯ
    про комісію з реєстрації прильоту голубів та
    контролю за годинниками і електронними системами

    Змагання поштово-спортивними голубами набувають все більшої популярності серед голубівників України. Всеукраїнська асоціація любителів поштово-спортивного голубівництва (далі ВАЛПСГ), як повноправний член Всесвітньої організації аматорів поштово-спортивних голубів (FCI) достойно представляє свою колекцію на міжнародних форумах.

    Для визнання змагань в Українській Національній першості легітимними їх необхідно проводити організовано, злагоджено і контрольовано. Для цього потрібен контроль за відправкою голубів на змагання, чітка фіксація їх прильоту з дистанцій, реєстрація результату змагань визначення переможців і кращих команд.

    1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
    1.1. Розгалуженість напрямків прильоту голубів від місця старту та різниця у відстанях до голуб’ятень не дають можливості візуально визначати переможців змагань на дистанції, за часом їх перебування в польоті і швидкістю, з якою вони здолали відповідну відстань.

    1.2. Визначення переможців в змаганнях Національної першості можливе лише шляхом фіксування прильоту голубів за допомогою спеціалізованих механічних годинників або електронних систем. Послідуюче ретельне опрацювання даних та реєстрація отриманих результатів у відповідних документах.

    1.3. Застосування технічних засобів фіксування прильоту голубів та реєстрація отриманих результатів потребує організованої, злагодженої роботи та контролю. З цієї мети з числа голубівників федерацій та клубів спеціально створюються постійні комісії.

    1.4. Роботу цих комісій, їх права, обов’язки і повноваження визначає затверджене Положення, яке всіх учасників змагань поставить в рівні умови, дозволить рівноправно і доброзичливо конкурувати та динамічно розвивати голубиний спорт.

    1.5. Дане Положення також регламентує порядок використання годинників та електронних систем при фіксуванні прильоту голубів з кожного етапу перегонів, права і обов’язки тренерів-голубівників в правильному їх застосуванні.

    1.6. Результати змагань в Національній першості зараховуються лише голубівникам, які приліт голубів з дистанцій фіксують за допомогою спеціалізованих механічних годинників, або електронних систем.

    1.7. Результатом змагання рахуються ретельного опрацьовані комісією дані, які надані тренерами-голубівниками після завершення змагання на дистанції і внесені до реєстраційної документації.

    2. Створення комісії
    2.1. Комісія з контролю за годинниками та електронними системами обирається на Конференції чи загальних зборах з числа голубівників, які досконало знають принцип роботи механізмів існуючих моделей годинників і електронних систем та вміють ними користуватися.

    2.2. З метою організації контролю за правильністю застосування годинників та електронних систем в Асоціації створюється комісія з трьох осіб, склад якої затверджується рішенням Конференції. Діяльність комісії підзвітна Конференції, права і повноваження їй делеговані терміном на 6 років. Зміни у складі комісії можуть відбуватися лише після ухвали Конференцією.

    2.3. В федераціях і клубах для координації користування та контролю за правильністю використання годинників та електронних систем щорічно, перед початком сезону змагань на загальних зборах затверджується комісія з трьох осіб, голови та двох перевіряючих, яка діє на підставі затвердженого Положення і підпорядкована загальним зборам федерації, клубу.

    2.4. Виписка з протоколу загальних зборів надсилається до Асоціації. Відсутність протоколу про затвердження комісії ставить під сумнів її існування та легітимність роботи, а відповідно і проведення змагань.

    2.5. Тренер-голубівник лише фіксує приліт голубів з дистанції вкидаючи контрольні кільця до корзинок барабану годинника, або застосовуючи електронну систему. Саму ж реєстрацію результатів змагання, після їх ретельного опрацювання, здійснює безпосередньо комісія вносячи дані до відповідної документації.

    2.6. Одним із завдань, яке стоїть перед комісією є, контроль за правильністю використання технічних засобів та не допущення опломбування спеціалізованих механічних годинників, що не відповідають технічним умовам експлуатації та вимогам діючого Положення.

    2.6. Одним із обов'язків, які покладено на комісію є, не допусти здійснення реєстрації результатів, якщо виявлено, що фіксування прильоту голубів під час змагання тренером-голубівником проведено не придатними для цього технічними засобами, або з порушеннями вимог діючого Положення.

    2.8. Комісія не наділена правом і повноваженням знімати з перегонів, чи не допускати до змагань голубів тренери-голубівники, яких надали для опломбування технічно не придатні годинники, чи електронні системи. Більше того, застосовувати до них санкції фінансового чи та виправно-трудового характеру.

    2.9. Аналіз недоліків в роботі технічних заходів, з якими в більшості випадків зіштовхуються члени комісій не навмисні, а є наслідками не вмілого користування чи недбалого ставлення до них їх власників, тому застосовувати жорсткі міри впливу не варто.

    2.10. Найсуворіше стягнення, яке може застосувати комісія, президент, загальні збори, Конференція стосовно тренерів-голубівників, які надавали, навіть навмисне і не одноразово для перевірки комісії технічні засоби не придатні для фіксування прильоту голубів, це зауваження та не проведення реєстрації результатів прильоту їх голубів з дистанції.

    2.11. Кожного разу, при виявленні порушень чи недоліків складається акт і підписується всіма членами комісії. Копія цього акту надсилається до Асоціації. Відсутність вказаного акту не підтверджує наявність системи порушень тренером-голубівником.

    2.12. Члени комісії, які помічені в недобросовісному ставленні до виконання своїх обов’язків відсторонюються від їх виконання і це є підставою для їх дострокового переобрання.

    Добавлено (16.02.2013, 14:38)
    ---------------------------------------------
    3. Користувачі годинниками зобов’язані
    3.1. Приліт голубів з дистанції в змаганнях Національної першості фіксувати лише за допомогою технічно придатних для цього спеціалізованих механічних годинників, або електронних систем.

    3.2. Ознайомитися з роботою систем і механізмів та вільно володіти їх принципами роботи. Навички з користування годинниками та електронними системами набути до початку змагань. В разі потреби, за участю фахівців, провести їх ремонт та налагодження. За бездоганність їх роботи відповідає голубівник.

    3.3. Забезпечити безперебійну роботу механічного годинника, при повному заводі його механізму, протягом 7 (сім) діб без похибок часу, в сторону поспішання чи відставання, більше ніж на 5 (п’ять) хвилин на добу. В разі більшої похибки результат змагання не зараховується.

    3.4. Щоразу, безпосередньо перед кожним наданням годинника комісії, ретельно перевірити його технічний стан і роботу механізмів, а саме:
    – стан дна і замків на предмет їх неушкодженості та відсутності сторонніх предметів;
    – наявність та стан запобіжного скла, правильність його встановлення;
    – наявність захисної плівки перед циферблатом;
    – правильність встановлення вказівника годинника;
    – правильність положення барабана відносно крокуючої системи;
    – неможливість повороту барабана без допомоги ключа;
    – відсутність в корзинках барабана контрольних обручок;
    – наявність штатної паперової стрічки та правильність її встановлення;
    – справність діркопробивача.

    3.5. Здійснити пуск годинника пересвідчитися протягнення паперової стрічки. На паперовій стрічці записати своє прізвище та ініціали, дату і час пуску годинника, які повинні співпадати з першим відбитком циферблату на стрічці.

    3.7. Надати для перевірки комісії справний, заведений і зупинений годинник не пізніше, ніж за 30 хвилин до його контрольного пуску. Добова стрілка повинна вказувати на циферблаті останню добу, годинна і хвилинна стрілки – відповідати часу пуску, а секундна – бути чітко в нульовому положенні.

    3.8. Після пуску годинника переконатися чи пішов годинник, чи є в наявності чіткий і повний відбиток циферблату на паперовій стрічці, чи співпадає він з часом пуску та, чи відкрився отвір корзинки барабана. Перепровірити, чи годинник якісно та правильно опломбований, оскільки в подальшому ніякі пояснення та претензії не приймаються.

    3.9. В разі, під час опрацювання даних про приліт голубів, комісія виявить не чіткий, не повний відбиток циферблату, порив стрічки, зупинку годинника з будь-якої причини, збій в роботі його механізмів інших технічних неполадок, що є наслідком невмілого чи недбалого користування, результати прильоту голубів голубівнику не зараховуються.

    4. Відправлення голубів на змагання
    4.1. Комісія в присутності власника оглядає наданий годинник та перевіряє:
    – стан корпусу, замків та фіксуючих пристроїв на предмет їх неушкодженості;
    – щільність прилягання кришки барабана і відсутність під нею сторонніх предметів
    – наявність, стан та правильність установки запобіжного скла;
    – захисної плівки перед циферблатом,
    – відсутність в корзинках барабана контрольних обручок;
    – неможливість повороту барабана без допомоги ключа;
    – правильність виставлених стрілок.

    4.2. В разі виявлення буд-яких недоліків доручає власнику їх усунути. За необхідності член комісії з власної ініціативи, чи доручення президента федерації, клубу, може здійснити повну перевірку справності роботи вузлів і механізмів годинника, додатково проводити його контрольні пуски і зупинки. В разі відмови не опломбовує.

    4.3. Після огляду годинника і не виявлення порушень, перевіряючий комісії ставить свій підпис на стрічці і печатку федерації, клубу. Годинник закривається і опломбовується його власником. Голова комісії повідомляє учасникам перегонів про час пуску годинників.

    4.4. За командою голови комісії, згідно з сигналом радіо, або системи супутникового обліку часу всі учасники змагань одночасно здійснюють пуск годинників. В цей час годинник починає хід, а на паперовій стрічці з'являється відбиток показів циферблату, він повинен бути чітким і повністю.

    4.5. У випадку, коли годинник не пішов, порвалася стрічка, чи виникли інші неполадки, голова комісії призначає другий його пуск рівно за годину після загального пуску. Власник годинника за цей час проводить його налагодження та опробування, після чого член комісії вказує нову годину пуску, розписується на стрічці ставить печатку і знову опломбовує.

    4.6. Втретє проводити пуск годинника заборонено, він не опломбовується і контроль прильоту голубів ним не здійснюється. За будь-які похибки в роботі годинника, відсутність підписів, печатки, пломби тощо комісія відповідальності не несе. А даний етап змагання голубівнику не зараховується.

    4.7. Комісія складає протокол про огляд і опломбування годинників, вказує прізвища, ім’я, по-батькові їх власників, номер і марку годинників, день та годину пуску, номер корзинки барабану для вміщення контрольного кільця першого голуба. Протокол підписується всіма членами комісії.

    4.8. Годинники, що не відповідають вимогам визначеним в Положенні, а також годинники осіб, які не визнають дані вимоги опломбуванню не підлягають.

    4.9. Учасники змагань, які використовують електронну систему реєстрації прильоту голубів, не мають права при реєстрації самостійно підносити своїх голубів до реєструючого приладу системи – "матриці" і перебувати в цей час в зоні контролю окрім членів комісії нікому не дозволено.

    4.10. Член комісії перевіряє відповідність всіх номерів кілець голубів наданих одним голубівником з номером, що висвітився на екрані, в цей час матриця самостійно кодує їх електронні
    чіпи і етап змагання. Контроль є завершеним після роздруківки закодованих даних в позиції "старт", які підписуються головою комісії та голубівником.

    Добавлено (16.02.2013, 14:39)
    ---------------------------------------------
    5. Фіксування прильоту голубів
    5.1. Голубівник знімає контрольне кільце з ноги прилетівшого голуба, кладе його до корзинки барабана годинника і робить поворот ключем до повного оберту механізму крокуючої системи годинника, після чого на стрічці повинен з’явитися чіткий відбиток циферблату з часом прильоту голуба і відкритися наступна корзинка.

    5.2. Годинники конструкція, яких передбачає наявність циліндрів, повинні використовуватися лише з ними. Контрольне кільце вкладається до циліндра, після чого він вкидається в корзинку барабана годинника отвором донизу.

    5.3. У випадку коли в корзинку годинника вкинуто циліндр отвором догори, або гумову контрольку без циліндра, відбиток на стрічці зараховується за показами циферблату наступного правильно вкладеного циліндра. У випадку відсутності правильно вкинутих циліндрів, результат змагання учаснику не зараховується.

    5.4. В першу, другу і третю корзинки барабана годинника дозволяється вкладати лише по одній контрольній обручці. Якщо контрольки, незалежно від їх наявної кількості, стали причиною заклинення крокуючої системи барабана, що зробило не можливим його провернути ключем, годинник рахується виведеним з ладу і даний етап змагання його власнику не зараховується.

    Суддя записує на своє бачення контрольку яку вийня першою попорядку голубовод не має права втручатися в роботу комісії

    5.5. Остання корзинка годинника обов’язково повинна завжди залишатися порожньою, бо наявність в ній контрольної обручки не дасть можливості провернути барабан, зупинити хід годинника і отримати контрольний відбиток циферблату на стрічці. Даний етап змагання також його власнику не зараховується.

    5.6. При зупинці годинника, обриві стрічки та інших неполадках, які не дадуть можливості голубівнику продовжити фіксувати приліт голубів, а конкурс триває, такий годинник власник відкриває самостійно, контрольні кільця доставляє до найближчого годинника та відбиває знову.

    5.7. Якщо відбулося провернення барабана ключем без вміщення контрольки в корзинку або відбитий голуб з попереднього змагання цей відбиток є не дісним

    6. Реєстрація прильоту голубів
    6.1. Після закриття конкурсу змагання голубів на дистанції всі їх тренери повинні протягом двох годин зібратися у визначеному комісією місці і надати годинники для перевірки та реєстрації результатів прильоту голубів.

    6.2. Голубівник зобов’язаний надати комісії на відкриття годинник з тією стрічкою, яка була вставлена під час його пуску. В разі ненадання годинника для контролю у визначений час з неповажних причин результати голубівнику не зараховуються.

    6.3. Комісія з контролю за годинниками та електронними системами є першою інстанцією, яка приймає рішення про визнання чи не зарахування результату в кожному конкретному випадку. Результат зараховується голубу, який повернувся з контрольним кільцем до тієї голуб’ятні, з якої відправлявся на змагання. При повернені голуба з польоту без контрольного кільця результат йому не зараховується.

    6.4. Спірні питання стосовно не зарахування результату за письмовою заявою позивача розглядаються комісією, президентом федерації, клубу та на загальних зборах. Всі учасники змагань повинні діяти спільно щодо запобігання та викриття порушень діючих правил.

    6.5. Не вирішені спірні питання щодо правомірності прийнятих рішень комісією, президентом федерації, клубу за письмовою заявою розглядає голова комісії Асоціації і про прийняте рішення обов'язково письмово повідомляє ініціатора.

    6.6. Згідно з сигналом радіо, або системи супутникового обліку часу кожен з учасників змагань за командою голови комісії одночасно здійснює зупинку годинника. При цьому на стрічці відбивається циферблат, що показує контрольний час завершення змагання.

    6.7. Член комісії візуально оглядає кожен годинник на предмет цілісності пломби та відсутності механічних ушкоджень. Почергово відкриває годинники, перевіряє наявність проколів на початку і кінці паперової стрічки, чіткість відбитків циферблату під час пуску і зупинки, підпису представника комісії, печатки, прізвища та ініціалів власника, пункту і дати випуску.

    6.8. В разі відсутності на стрічці таких проколів, чи одного з них, або в наявності є три, чи більше проколів, не відбилися дата та час пуску годинника, відсутні підпис представника комісії, печатка, не читається відбиток циферблату, а також порив стрічки та інших колізій, що трапились в наслідок невмілого чи недбалого користування, результати змагання його власнику не зараховуються.

    6.9. Перевіряючий біля кожного відбитку циферблату на стрічці дублює той час, який зазначився і записує номери контрольних обручок вийнятих з відповідних номерів корзинок барабана. На останньому відбитку обов’язково записує різницю ходу годинника.

    6.10. Опрацьовані дані відбитків циферблатів на стрічці перевіряючий переносить в заявочну відомість навпроти номера тієї контрольної обручки, яка знаходиться в корзинці і відповідає даному відбитку на стрічці. Після завершення реєстрації результатів всі перевіряючі подають заявочні відомості головному судді федерації, клубу.

    Різницю в часі пізнить чи спішить годинник член комісії записує в відомості вгорі, а не додає самостійно біля кожного відбитку на стрічці.

    6.11. Учасники змагань, які використовували електронну систему при завершені перегонів на дистанції і закритті конкурсу повинні за допомогою того ж типу "матриці", що використовувалась на старті, роздрукувати результати прильоту голубів в позиції "фініш", при цьому коди "старту" і "фінішу" повинні співпадати.

    6.12. В змаганнях Національної першості забороняється користуватися послугами диспетчера. Голубівники, що не мають спеціалізованих механічних годинників чи електронних систем можуть скористатись послугою диспетчера в змаганнях регіонального чи клубного рівня. Для цього надсилається інформація шляхом SMS-повідомлень із зазначенням номера контрольної обручки.

    6.13. Час надходження інформації до диспетчера є часом прильоту голуба. При цьому голуб не може бути визнаний одним з призерів дистанції в змаганнях Національної першості і приймати участь у виставках.

    6.14. В такому разі при контролюванні голубів перед відправкою на змагання їх власник повинен бути відсутнім в зоні контролю, а інформація, яку внесено до заявочної відомості є суворо конфіденційною і контрольні обручки кожного разу одягаються нові.

    6.15. Старт для всіх голубів спільний і одночасний. Також у них і конкурс спільний. Лише потім для Національної першості відбирають результати тих голубів, власники, яких фіксували приліт за допомогою годинників, або електронних систем.


    Люби голубеводство в себе, а не себя в голубеводстве!

    Сообщение отредактировал Aleksandr-Kiev - Суббота, 16.02.2013, 15:37
     
    MakarenkoofДата: Суббота, 16.02.2013, 15:39 | Сообщение # 2
    Заслуженый голубевод
    Группа: Друзья
    Сообщений: 457
    Статус: Offline
    Цитата (Соломон)
    10.1.4. В змаганнях Національної першості забороняється користуватися послугами диспетчера.

            Шановний Соломон, на мій погляд Ви затронули одну з дуже важливих тем. З цього питання варто провести консультації і обговорення. Здається, якщо проводити фіксацію прильоту голубів шляхом надсилання sms-повідомлень диспетчеру, а потім з його телефона роздрукувати всі данні, то такі результати може й можна буде зараховувати навіть і в Національній першості. В кого яка точка зору, аргументи? 


    АБО ЗНАЙДУ ДОРОГУ, АБО ПРОКЛАДУ ЇЇ САМ!
     
    MakarenkoofДата: Суббота, 16.02.2013, 15:39 | Сообщение # 3
    Заслуженый голубевод
    Группа: Друзья
    Сообщений: 457
    Статус: Offline
    Цитата (МусиПуси)
    меня интересуют вопросы: - можно ли в одну ячейку вкладать 3-5 резиновых контролек? Если нет, то почему?

            Я висловив свою думку з цього приводу в Положенні. В перші три корзинки барабана кладеться лише по одній контрольці, в решту, скільки заманеться. В перших три по одній, щоб не було плутанини, тому, що на п"єдестал для нагородження надаються перших три голуба. Є прибічники і противники цієї тези. Профи каже, що перших десять зафіксував, а решта, це сміття, відірвав голови і зась, не треба мучити себе пхати ті контрольки в ячейки.
            На мій погляд пхати по декілька контрольок в одну корзинку це зайве. Воно нічого не дає для результатів, тому що в конкурс переважно попадає 10-15 голубів.


    АБО ЗНАЙДУ ДОРОГУ, АБО ПРОКЛАДУ ЇЇ САМ!
     
    МусиПусиДата: Суббота, 16.02.2013, 15:39 | Сообщение # 4
    Пользователь сайта
    Группа: Пользователи
    Сообщений: 8
    Статус: Offline
    [Aleksandr-Kiev] ПОЛОЖЕННЯ про суддівську комісію і проведення змагань

    В положении вскользь оговорено об использовании электроники, но ничего не говорится о работе с механическими часами. Существуем много моделей и модефикаций этих часов с разным колличеством ячеек в барабане. На одни часы нас летит три голубевода, соответственно голубей тоже много. Так, вот меня интересуют вопросы: - можно ли в одну ячейку вкладать 3-5 резиновых контролек? Если нет, то почему? Только не советуйте купить часы. Данный вопрос снимется если пройдет предложеное Соломоном, услуги диспетчера и смс-сообщения.
     
    Aleksandr-KievДата: Суббота, 16.02.2013, 15:39 | Сообщение # 5
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 542
    Статус: Offline
    Цитата (МусиПуси)
    В положении вскользь оговорено об использовании электроники, но ничего не говорится о работе с механическими часами. Существуем много моделей и модефикаций этих часов с разным колличеством ячеек в барабане.

    Хочу проинформировать Вас, что в данной теме я выполнил роль человека который разместил эту инф. на форуме.
    Вопросы адресуйте преимущественно Makarenkoof и Профи.
    Они более квалифицированно ответят на Ваши вопросы.

    Цитата (МусиПуси)
    Данный вопрос снимется если пройдет предложеное Соломоном, услуги диспетчера и смс-сообщения.
    Если я не ошибаюсь, в пределах клуба (если клуб примет соответствующее решение) Вы можете участвовать в первенстве клуба. Но на Всеукраинские выставки Вы попасть без часов не сможете.
    Почему так, я думаю всем понятно.

    Цитата (МусиПуси)
    Только не советуйте купить часы.


    В любом случае, если Вы ставите перед собой серьезные задачи, со временем Вам нужно будет приобрести часы.


    Люби голубеводство в себе, а не себя в голубеводстве!
     
    MakarenkoofДата: Суббота, 16.02.2013, 15:39 | Сообщение # 6
    Заслуженый голубевод
    Группа: Друзья
    Сообщений: 457
    Статус: Offline
    Цитата (МусиПуси)
    В положении вскользь оговорено об использовании электроники, но ничего не говорится о работе с механическими часами.


            

        
            Дійсно, в цьому Положенні обмежено говориться про використання механічних годинників тому, що це Положення про суддівську комісію, яка майже ніякого відношення до них не має. Механізм застосування годинників детально описано в Положенні "Про комісію з реєстрації прильоту голубів та контролю за годинниками і електронними системами", яке теж виставлено в Інтернет для обговорення.
     


    АБО ЗНАЙДУ ДОРОГУ, АБО ПРОКЛАДУ ЇЇ САМ!
     
    СоломонДата: Суббота, 16.02.2013, 15:39 | Сообщение # 7
    Новичек
    Группа: Друзья
    Сообщений: 42
    Статус: Offline
    "На даний час поштово-спортивне голубівництво в Україні знаходиться в стадії прогнозованого поступального розвитку."-
    І тільки від людей ,які будуть затверджувати запропоноване Положення , шляхом голосування , залежатиме наскільки цей розвиток буде прогресивним. На мою думку тільки на Львівщині приймає участь у змаганнях лише третя частина голубоводів ,яка утримує поштово-спортивних голубів .Звичайно у більшості випадків перешкодою участі у клубах цих людей є їх соціально-економічне становище,.А,що говорити про школярів , студентів? Не у всіх цих людей є можливим придбати хоча б механічний годинник . Тому на цьому етапі перебування поштово-спортивного голубівництва в Україні на моє переконання є доцільним дозволити використання смс повідомлень з обов"язковою їх роздруківкою після закінчення конкурсу. Хочу запропонувати для Вашого огляду зразок роздруківки з наших клубних змагань 2012року . Але на жаль не можу прикріпити фото на форумі . Можливо з учасників форуму хто-небудь допоможе?
     
    AlexMakДата: Суббота, 16.02.2013, 15:40 | Сообщение # 8
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 468
    Статус: Offline
    Цитата (МусиПуси)
    Так, вот меня интересуют вопросы: - можно ли в одну ячейку вкладать 3-5 резиновых контролек? Если нет, то почему?
    Одна ячейка - одно контрольное кольцо!
    Больше контролек в одну ячейку-выше возможность вывести из строя часы (таких случаев было достаточно!) wink
     
    MakarenkoofДата: Суббота, 16.02.2013, 15:40 | Сообщение # 9
    Заслуженый голубевод
    Группа: Друзья
    Сообщений: 457
    Статус: Offline
    Цитата (Соломон)
    в Україні на моє переконання є доцільним дозволити використання смс повідомлень з обов"язковою їх роздруківкою після закінчення конкурсу.

            З цим я згоден на всі 100%. Я особисто вожу голубів на контроль за 70 км, потім на таку ж відстань везу годинника, або електронку. За 23 льоти в тому році я накрутив майже 6900 км, це як min 550 л пального. А так диспетчер вирішив би всі проблеми. Але вся хитрість полягає в тому, чи визнає нашу самодіяльність ФСІ? Як зробити, що б це наше українське "Ноу-Хау" визнали в Європі. Якщо не визнають, то залишається використовувати цю систему лише на регіональному рівні.
            Я в цьому році чув, що начебто таку систему застосовують в Руминії, з використанням контрольних кілець з подвійними номерами, але не придав тоді уваги.
            При використанні послуги диспетчера потрібно продумати зовсім іншу систему реєстрації при відправці голубів на змагання. Я думаю Вам Соломон під силу опанувати це питання, за що Вам буде велика подяка.


    АБО ЗНАЙДУ ДОРОГУ, АБО ПРОКЛАДУ ЇЇ САМ!
     
    Сергей_АдаменкоДата: Суббота, 16.02.2013, 15:40 | Сообщение # 10
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 663
    Статус: Offline
    На сколько я знаю ни один из операторов мобильной сети Украины не может дать распечатку входящих СМС да еще и с текстом этих СМС.
     
    Viktor_Дата: Суббота, 16.02.2013, 15:40 | Сообщение # 11
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 309
    Статус: Offline
    Цитата (Makarenkoof)
    А так диспетчер вирішив би всі проблеми. Але вся хитрість полягає в тому, чи визнає нашу самодіяльність ФСІ? Як зробити, що б це наше українське "Ноу-Хау" визнали в Європі. Якщо не визнають, то залишається використовувати цю систему лише на регіональному рівні. Я в цьому році чув, що начебто таку систему застосовують в Руминії, з використанням контрольних кілець з подвійними номерами, але не придав тоді уваги.
    При використанні послуги диспетчера потрібно продумати зовсім іншу систему реєстрації при відправці голубів на змагання.
     Реєстрація прильоту голубів може здійснюватись задопомогою механічних годинників, електронних систем реєстрації прильоту голубів і в виняткових випадках (при вступі в клубмолодих голубоводів або по конкретному голубоводу) –Головним суддею змагань
    спільно з головою клубу може бути прийняте рішення про допуск голубовода до
    змагань за допомогою
     sms-повідомлень,які будуть відправлятись на вказаний Головним суддею змагань мобільний номер телефону .При цьому "відбитий" по sms-повідомленняхголуб не може претендувати на звання чемпіона дистанції, а також бути представленій на обласній та всеукраїнській виставці іголубовод буде попереджений, що з наступного сезону він повинен реєструвати
    своїх голубів  тільки за допомогоюмеханічного годинника або електронної системи прильоту-
    ----"-
    це я скопіював з нашого внутрішнього Положення про змагання,написано не по научному,але думку Ви вловлюйте,"планку "
    треба піднімати високо годинники або електроніка,sms-повідомлення винятки,коли ми офіційно дозволимо в Правилах реєструвати по смс-повідомленнях,ми не до Бельгії,Голандії прийдемо ,а до сільського рівня. Не треба нічого видумувати в всіх країнах є годиники і нам до того треба йти.Просто треба до тих наших голубоводів підходити індивідуально,ну зрозуміло пацан перший раз прийшов хоче попробувати чи йому спортивні голуби тримати чи дутиші--треба такого допустити,а в мене наприклад керуючий банку хотів так "гратись" ми незволили,тому що по якій причині не купуєш годиниика---"немаєш грошей?"--можна позичити,дати в кредит 800 грн.-на даний момент це гроші,але не такі й вже великі,"незнаєш де взяти?"---також є вихід в мене для прикладу є з 10 телефонів ,де хлопці продають годиники особливо в Львівській області,а якщо "нехочеш" принципово значить такий ти і голубовод.Sms-повідомлення це тільки винятки для проби,але кожен клуб має сам проводити роботу над цим питанням,а ми їх Правилами маємо поставити на вірний шлях.

    Якщо ми вже дозволили реєструвати по смс-повідомленях ,як це має відбуватись ,це також витяг з нашого Положення 6.При прильоті голуба в голубовода в якого відсутній механічнийгодинник і якому дозволено реєструвати голубів по sms-повідомленнях :- при прильоті голуба він повинен набрати в повідомленніномер голуба і номер контрольки з чотирьохзначним  і трьохзначним номером і відправити навказаний Головним суддею змагань номер телефону ,контролювати голубів тільки з
    одним номером на контрольному кільці в даному випадку не дозволяється.
      Наприклад: кільце01150 номер контролька (1710-205)Час прильоту з sms-повідомлення визначається в хвилинах і секундах по часу sms –повідомленняприйнятого на телефонному номері Головного судді-де вказується реальнийчас прийняття повідомлення по мобільному зв’язку ,голубовод і суддя зберігають
    прийняті і відправленні
     sms–повідомлення до завершення звірки контрольних кілець ,якщо параметри телефону
    дозволяють необхідно - роздрукувати прийняті
     sms-повідомленняЦе моя така думка і нашого клубу,прошу ці поправки врахувати
     
    Viktor_Дата: Суббота, 16.02.2013, 15:40 | Сообщение # 12
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 309
    Статус: Offline
    Цитата (Makarenkoof)
    Я висловив свою думку з цього приводу в Положенні. В перші три корзинки барабана кладеться лише по одній контрольці, в решту, скільки заманеться. В перших три по одній, щоб не було плутанини, тому, що на п"єдестал для нагородження надаються перших три голуба. Є прибічники і противники цієї тези. Профи каже, що перших десять зафіксував, а решта, це сміття, відірвав голови і зась, не треба мучити себе пхати ті контрольки в ячейки. На мій погляд пхати по декілька контрольок в одну корзинку це зайве. Воно нічого не дає для результатів, тому що в конкурс переважно попадає 10-15 голубів.
            4.При відбитті механічним годинником - вперший циліндр  голубоводудозволяється  закидати  тільки одне контрольне кільце , надалі в всі наступні циліндри дозволяється закидатипо мірі прильоту голубів .Всі контрольки обов'язково мають бути в циліндрах(циліндри
    мають бути перевернуті отвором донизу, якщо кинуто контрольну контрольку без циліндра,відбиття зараховується по часу наступного правильного відбиття, у випадку
    відсутності такого, не зараховується взагалі. Дозволяється констатування
    годинників без циліндрів конструкція котрих передбачає вище сказане, тобто
    відсутність циліндрів. Кожен годинник повинен мати, що найменше останній
    вільний отвір з метою проведення контрольного відбиття, інакше його буде
    дискваліфіковано (недійсним), відбиття на стрічці повинні читатись, в
    протилежному випадку вони будуть не дійсними. Якщо контрольних кілець в одному
    циліндрі два чи більше власник-голубовод сам може визначити,який його голуб в
    заліку має стояти вище, для цього до часу прильоту  додається 1 секунда, якщо це не буде зробленото ставиться фактичний час прильоту і комп'ютер сам автоматично визначить
    кращого голуба.-----також наші внутрішні Правила.

    Ви кажете в перших три по одній контрольці,ну за 1-ше я згідний чемпіон дистанції-так має бути,але наприклад в Вас прилетіло знов 2 голуба на раз і Ви кидаєте в 2-гу і третю(різниця буде 5 секунд я не раз сам пробував)і той що голуб,що мав би реально бути третім за тих 5-секунд втрачених може вже бути 5-тим на короткому льоті,для чого втрачати,алектронна система дозволяє реєструвати на скільки я знаю до 8 голубів на секунду,для чого мають програвати ті,що на механіці,якщо хочеш аби при однаковому прильоті "крутий "голуб стояв вище за слабшого,автоматично при рівному часі  додай секунду,і не компютер,а власник голубовод зробить йому кращий коефіцієнт,та і є годиники на 12 ячейок,а останій отвір має бути вільний для контрольного відбиття,а голубів прилітає багато.Всі контрольки кидати в гільзи,гільзи отвором вних і проблем небуде.....Так само прошу врахувати ці поправки
     
    AlexMakДата: Суббота, 16.02.2013, 15:40 | Сообщение # 13
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 468
    Статус: Offline
    Цитата (Viktor_)
    ектронна система дозволяє реєструвати на скільки я знаю до 8 голубів на секунду,для чого мають програвати ті,що на механіці,

    Действительно, тот кто имеет электронную систему, может иметь преимущество перед тем у кого часы, при кучном прилете. Да, наверное нужно  в последующие ячейки разрешить класть больше одного контрольного кольца. Но с какой, со второй или с четвертой ячейки? Этот вопрос нужно утвердить!
     
    Viktor_Дата: Среда, 27.03.2013, 11:35 | Сообщение # 14
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 309
    Статус: Offline
    Цитата (Aleksandr-Kiev)
    3. Користувачі годинниками зобов’язані3.1. Приліт голубів з дистанції в змаганнях Національної першості фіксувати лише за допомогою технічно придатних для цього спеціалізованих механічних годинників, або електронних систем.
    Щоб не путати "мухи з котлетами" якщо клуб подає результи свого прильоту в єдину Національну базу і відповідає вимогам 20*250,це і є вже Національна першість,а коли ми почнемо,щось витягувати(хто з годиниками,что без)такий вже "каламбур" почнеться,одні голуби з конкурсами тут будуть ,інші там.Просто хто без годинника ми і так їх вже обмежили не чемпіон,не категорія,ні виставка.І тоді якщо Вони схочуть,щось більшого обовязково найдуть годинник.Це не обмеження їхніх прав, це просто загальноприйняті Правила і ми їх маємо дотримуватись,чим строгіші тим краще,треба привикати до дисципліни.
     
    Viktor_Дата: Среда, 27.03.2013, 12:02 | Сообщение # 15
    Голубевод-профи
    Группа: Друзья
    Сообщений: 309
    Статус: Offline
    Цитата (Makarenkof)
    ПРОЕКТПОЛОЖЕННЯ
    про комісію з реєстрації прильоту голубів та
    контролю за годинниками і електронними системами

    Я ще раз вже дуже уважно прочитав "Положення"(-там все добре і зрозуміло роз'яснено),давайте врегулюємо цих 3-три пункта(пункт 3.1....,5,4...,6,12...6,14...)що я написав вище і можна мені вже з Вами змагатись по зрозумілих Правилах. wink
     
    Форум » Клубы, федерации и обьединения голубеводов Украины. » "ВАЛПСГ" » Положення про комісію з реєстрації прильоту та контролю.
    • Страница 1 из 6
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • »
    Поиск:
    Новый ответ
    Имя:
    Текст сообщения:
    Опции сообщения:
    Код безопасности:

    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz